Hirdetés

A Google zöld utat adott Donald Trump közösségi oldalának



|

Hónapokig tartó huzavona után engedélyezte a Truth Social androidos rajtját a keresőóriás.

Hirdetés

Az összes nagyobb elérésű közösségi oldalról kitiltott Donald Trump nem vacakolt, és februárban elindította a Twittert szinte egy az egyben lemásoló saját közösségi oldalát, a Truth Socialt, amely "nyílt, szabad és őszinte globális párbeszédet" ígér, annak ellenére, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el.

Eleddig pedig még az USA-n belül is erősen korlátozott volt a platform, mivel a Google túl lazának találta Trumpék szabadelvű moderációs szabályait, és nem engedte be az appot a Play Áruházba.  Ez azonban most megváltozott, miután a Google egy másik hasonszőrű alkalmazással együtt kitárta a kaput a Truth Social előtt.

Hirdetés

Ahogy a CNBC írja, a Trump Media and Technology Group által üzemeltett szolgáltatás immáron kerülőutak (webböngésző, sideloading) nélkül is elérhetővé vált a 44%-nyi amerikai számára, akik az Android mellett döntöttek. Ami pedig a másik appot illeti, a keresőóriás már szeptemberben zöld utat adott az ugyancsak a szólásszabadság, vagyis a laza moderáció ígéretével házaló Parlernek, amely még a Capitolium ostromát követően került kitiltásra.

A Google kommentárja alapján a Truth Social és a Parlel vállalták, hogy a felhasználói tartalmak moderálásánál is betartatják a cég irányelveit, eltávolítva a problémás, például erőszakra buzdító bejegyzéseket. A fordulat azt jelzi, hogy Trump platformja szigorúbbra veheti a figurát a szimpatizánsoknak ígértnél.

A Truth Social androidos expanziójának hírére mindenesetre megugrott a Digital World Acquisition Corp részvényárfolyama, amely a tervek szerint a Trump Media and Technology Group felvásárlásával viszi majd tőzsdére a valóságshow-sztár/üzletemberből lett államfő médiás érdekeltségeit. A SPAC-manővert azonban már többször is elhalasztották, most éppen november 3-ra van kitűzve az erről szóló részvényesi szavazás.

A TMTG körül ráadásul már az Egyesült Államok tőzsdefelügyelete is vizsgálódik, egy egykori vezető beosztású alkalmazott feljelentése nyomán, aki az értékpapírokkal kapcsolatos szabálysértésekről számolt be. A befektetői kedvet pedig az is negatívan befolyásolja, hogy Elon Musk jelen állás szerint mégis megveszi a Twittert, ahol Trumpot is tárt karokkal várja, még ha az exelnök ennek kapcsán úgy is nyilatkozott, hogy marad a Truth Socialön.    

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.