Hirdetés

A Google-lel foghat össze az Apple, hogy az iPhone-okra is beköszönjön a mesterséges intelligencia



|

Egy rangos forrás úgy tudja, hogy a jövőben szorosan összeborulhat az Apple és a Google.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciás szolgáltatások villámgyors térhódítását jelzi, hogy az algoritmusokra épülő alapfunkciók már a mobilok világába is megérkeztek, elég csak a Samsung Galaxy S24 Ultrára vagy a Google Pixelekre gondolni. Az Apple azonban ebbe a trendbe sem ugrott azonnal fejest, hanem kivárni látszik a vonatkozó fejlesztések bevezetésével.

Ennek kapcsán a Bloomberg gyakran jól értesült munkatársa, Mark Gurman korábban azt jósolta, hogy az ősszel érkező iOS 18 hozhatja el a korszakváltást, az elemző legújabb értesülései szerint viszont a Google is aktívan besegíthet az almás AI-offenzívába.

Hirdetés

Gurman ugyanis egy nemrég publikált cikkben azt állítja, hogy az Apple tárgyalásokat folytat a keresőóriással a Gemini mesterséges intelligenciás modell licenceléséről az iPhone-okon. A két vállalat állítólag még nem döntött a megállapodás részleteiről, a márkajelzés használatáról és a kivitelezésről, ebben a korai szakaszban pedig még az sincs kizárva, hogy végül más partnert választanak a cupertinóiak.

Ha az elemzés forrásai nem tévednek, az egyezség megvalósulása esetén az Apple házon belüli AI-fejlesztései az online kapcsolat nélkül, közvetlenül az eszközön futó funkciókért felelnének, míg a felhőalapú szolgáltatásokat, például a szöveggenerátort és a képgenerátort már a Google szállítaná. Gurman úgy tudja, hogy ugyan az Apple is dolgozik ilyen technológiákon, ám ezek még mindig nem elég fejlettek, így a partnerség tűnik a logikus megoldásnak, ha a cupertinóiak nem akarnak vészesen lemaradni a piaci trendek mögött.

Az Apple és a Google kapcsolatában nem lenne példa nélküli az együttműködés, hiszen a keresőóriás évi több milliárd dollárt fizet azért, hogy a Google Search alapértelmezett legyen az iPhone-okon, a mesterséges intelligencia az esetében viszont már az almás cégnek kellene kinyitnia a pénztárcát. Amennyiben a feleknek nem sikerül dűlőre jutniuk, az elemző szerint akár a ChatGPT mögött álló OpenAI is a Google helyére léphet, vagy több különálló partnerrel köthet szerződést a vállalat.

Gurman a múlt hónapban egy külön jelentést is közölt arról, hogy milyen mesterséges intelligenciás funkciókat hozhat az iOS 18, ami várhatóan az iPhone 16-széria szeptemberi rajtjával debütál majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.