Hirdetés

A Guinness videóval tiszteleg a robotikai rekordok előtt



|

A videón látható 1300 robot közös tánca és a kosárbajnok humanoid is.

Hirdetés

Jövőre lesz 70 éves a Guinness rekordok könyve, ami egy évente megjelenő gyűjtemény. A mindenféle emberek mindenféle, olykor humoros, máskor lenyűgöző rekordjait bemutató könyv a technológia fejlődésének köszönhetően egy sor újdonsággal kapcsolatos csúcsteljesítményt ismer el évről évre.

Így természetes, hogy az elmúlt egy-két évtizedben egyre több robotikával kapcsolatos rekord is helyet kap a népszerű kiadványban. Jegyeztek már gyorsasági és méretbeli csúcsot is, de évről évre egyre több, jobb teljesítményű innováció kap helyet a listán.

Most a technológia ilyen újításai előtt tiszteleg a Guinness. Hétfőn egy videót tettek közzé, amin az ezzel kapcsolatos legekről készített felvételekből összeállított montázs látható. A "Robots are taking over record-breaking" című videó számos lenyűgöző gépet mutatja be a világ minden tájáról, bár japán találmányok érthető módon többször is láthatók benne.

Hirdetés
 

Talán az egyik leglátványosabb része a 3 és fél perces felvételnek, amikor 1300 kisméretű robot teljesen szinkronban mozogva mutat be egy koreográfiát. Megjelenik a videón a Toyota kosárlabdázó humanoidja is, ami a könyv szerint 6 és fél óra alatt 2020 alkalommal talált bele a gyűrűbe.

Egy másik - szintén japán - robot szenzációsan pingpongozik emberi ellenféllel szemben, és itt még nem ér véget a távol keleti ország robotikai csúcsteljesítményeinek sora: ők jegyzik a legtöbbet ugró robotot is, ami percenként 106-szor képes átugrani a lendített ugrókötélen.

Minden robot elképesztő emberi elszántságnak és találékonyságnak köszönhetően jött létre, és habár egyesek csak értelmetlen játékszerként tekintenek rájuk, mind hozzájárulnak egy a közeljövőben egyre nagyobbra terebélyesedő ágazat virágzásához. A rajtuk kikísérletezett innovációk ösztönzőleg hathatnak mások munkáira, hogy egyszer valós hasznot hajtsanak az emberiségnek azon túl, hogy felkerülnek a Guinness éves dicsőséglistájára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.