Hirdetés

A Halálcsillag után kapta a nevét az Adobe új, MI-vel turbózott képszerkesztője



|

Gyerekjátékká teheti a fotók átszabását az Adobe új technológiája.

Hirdetés

A világot lázban tartó generatív mesterséges intelligencia eddig leginkább a szövegek és a képek létrehozásában látszik brillírozni, így nem csoda, hogy a kreatív szoftverekre szakosodott Adobe az elsők között ugrott fel a hype-vonatra, és MI-képességekkel bővítette a szolgáltatásait.

A mesterséges intelligenciás offenzíva alapja a szerteágazó funkciókkal bíró Adobe Firefly képgenerátor, amely a Photoshop eszköztárába is bekerült. Ezzel azonban még nincs vége, a vállalat ugyanis egy teljesen új, ígéretesnek tűnő szerkesztőmotorral is készül.

Hirdetés

A frissen beharangozott megoldás Project Stardust néven fut, amely a Star Wars-kánonban a Halálcsillag építésére vonatkozó tervet takarja. Az Adobe nem véletlenül nevezte el így a technológiát, ha az ugyanis beváltja az ígéreteket, a Galaktikus Birodalom szuperfegyveréhez hasonló erővel söpörheti el a megszokott munkamenetet.

Az Adobe "objektumtudatos szerkesztőmotorként" jellemzi az újdonságot, melynek képességeiről az alábbi kedvcsináló árulkodik. A videóban a felhasználó egyetlen kattintással kijelöl egy bőröndöt, ami ezzel szabadon mozgathatóvá válik, a szoftver pedig még az árnyékot is az új pozíciójához igazítja.

A megoldás emellett arra is alkalmas, hogy az MI-alapú képgenerálás segítségével új tárgyakat helyezzen a főszereplő kezébe, illetve egy pillanat alatt eltünteti a kompozíció zavaró elemeit, természetes hatást keltő részekkel töltve ki az így támadt lyukakat. Ezek mind-mind olyan műveletek, amelyekhez eddig komolyabb Photoshop-jártasságra volt szükség.

Az persze majd csak a gyakorlatban derül ki, hogy felérnek-e ezek a mesterséges intelligenciás trükkök a sokat látott szakemberek képességeihez. A Project Stardustról az október 10. és 12. között zajló Adobe MAX 2023 konferencián fog részletesebben mesélni az Adobe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.