Hirdetés

A hatóságok miatt nem titkosít az ingyenes Zoom



|

Kissé felemás a Zoom indoklása, hiszen ezek szerint elég fizetni és máris elrejthetjük a kommunikációnkat a hivatalos szervek elől.

Hirdetés

Rengeteg ingyenes felhasználója van a Zoomnak, azonban kár reménykedniük abban, hogy a fejlesztők az ingyenes hívásokat is titkosítják majd a végpontok között. Ez nem lesz így, a hatóságok továbbra is képesek lesznek hozzáférni minden információhoz, ha azt feltételezik, hogy valaki visszaél a platform nyújtotta lehetőségekkel. Mindezt maga Eric Yuan ügyvezető erősítette meg

Hirdetés

A különféle rendfenntartó erők, kormányszervek értelemszerűen szeretnék, ha lehetőséget kapnának a különféle kommunikációs szolgáltatásoktól arra, hogy szükség esetén kikérjenek beszélgetésekről készült felvételeket, logokat, időbélyegzőket, ez ugyanis segíthet felderíteni bűntényeket, megtalálni keresett személyeket. De persze ennek sokan nem örülnek - nem azért, mert feltétlenül bűnözők és Zoomon tárgyalnák meg, hová rejtették a legutóbbi bankrablás zsákmányát, hanem azért, mert ragaszkodnak a személyiségi jogaikhoz és a privátszférájukhoz.

Korábban sok országban nagy kritikákat kaptak a végpontok közötti titkosítást használó platformok, amiért nem lehetett lenyomozni a problémás üzenetek forrását. A Zoom valószínűleg el akarja kerülni ezeket a kellemetlenségeket, ezért működik együtt a rendvédelmi erőkkel. A Zoom biztonsági szakemberei szerint a gyűlöletet szító embereket és a gyermekekre veszélyes egyéneket is igyekeznek elkapni, ami szép és nemes cél, de ettől még sokaknál kihúzhatják ezzel a gyufát.

Azt pedig mondjuk csak óvatosan és szőrmentén jegyeznénk meg, hogy pár hónapja úgyis kiderült a Zoomról, hogy nem valódi, végpontok közötti titkosítást használ, hanem csak a végpont és a Zoom szervere között kódolt az adatfolyam, ami a Zoomon belül "elvileg" kódolatlanul halad, aztán onnan kilépve lesz újból titkosítva a másik félig. Tehát ha nagyon paranoiásak akarunk lenni, simán mondhatjuk azt, hogy még a fizetős ügyfelek adataiba is bele lehet kukkantani a megfelelő helyeken...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.