Hirdetés

A HP tényleg előfizetést csinált a nyomtatásból



|

A cég legújabb szolgáltatása elsőre még csábító is lehet, de azért vannak benne csapdák.

Hirdetés

Senki számára nem titok, hogy a nyomtatós cégek elsősorban nem a gépek, hanem a patronok árusításával szedik meg magukat, amit a piacvezető HP az évek során tökélyre fejlesztett, és filléres nyomtatókkal árasztotta el a boltokat annak reményében, hogy az ügyfelek majd utólag termelik meg velük a kívánt hasznot.

Ezt szolgálta a korábban elindított Instant Ink tagság is, amivel a patronokra lehet előfizetést kötni, most pedig még tovább ment a cég, és egy januárban belengetett forgatókönyvet valóra váltva elhozta a havidíjas nyomtatást is.

Hirdetés

Az All-in-Plan néven bevezetett konstrukció első ránézésre nem is tűnik rossznak: a vásárlók egy havi fix összegért cserébe kapnak egy vadonatúj nyomtatót, amihez a cég non-stop élő támogatást nyújt, a gépek pedig a patronok telítettségét is érzékelik, így már azelőtt megkapjuk az újakat, hogy ténylegesen kifogynánk a tonerből. A szolgáltatás ráadásul 30 napig ingyenesen próbálható ki, ha pedig meghibásodik a nyomtató, a HP legkésőbb a következő munkanapon szállítja a cseredarabot.

"A HP All-In Plan csomaggal nem kell aggódnia a megfelelő nyomtató megtalálása, a tinta kifogyása vagy a nyomtatóval kapcsolatos problémák elhárítása miatt. A HP All-in Plan egy mindenre kiterjedő szolgáltatás, amely biztosítja, hogy rendelkezzen a nyomtatóval, a tintával és a támogatással, amelyre szüksége van a dolgok működtetéséhez."

- méltatja a szolgáltatást a HP, de azért vannak buktatók is. A legfontosabb, hogy a 30 napos próbaidőszak lejártát követően az előfizetés automatikusan életbe lép, és csak kötbér ellenében mondhatjuk fel, amely a választott csomagtól és a lemondás időpontjától függően 60-270 dollárba, vagyis kb. 20-100 ezer forintba is kerülhet.

A másik fontos megkötés, hogy a csomagonként megadott 7, 9 és 13 dolláros alap havidíjak csupán egy előre meghatározott oldalszámra szólnak. A személyes használatra szánt HP Envy nyomtató 7 dolláros díjáért például mindössze 20 oldalt nyomtathatunk ki egy hónapban, de 9 dollárért vagy 11 dollárért 50 és 100 oldalas konstrukciót is választhatunk ugyanezzel a géppel. Aki túllépi a keretet, annak 10-15 oldalanként további 1 dollárt számít fel a cég.

Az All-in-Plan persze még a csapdákkal együtt is vonzó lehet azoknak, akik biztosak benne, hogy ki is használják az előfizetést és tényleg szeretnének megszabadulni a nyomtató megvásárlásával, karbantartásával és a tonerek biztosításával járó macerától. A kérdés az, hogy a HP vajon megáll-e itt, vagy előbb-utóbb beköszönt az a korszak, amikor előfizetés nélkül már nem is lehet majd nyomtatóhoz jutni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.