Hirdetés

A Huawei egyik fejese szerint ha az USA nem avatkozik be, a Samsung már csak apró piaci szereplő lenne



|

A fogyasztói üzletágért felelős vezető, Richard Yu úgy gondolja, a Huawei és az Apple uralná a piacot.

Hirdetés

Továbbra is kiváló minőségű, nagy tudású eszközöket készít a Huawei, de jelentősen csökkent a piaci részesedése, miután az Egyesült Államok néhány évvel ezelőtt - még Donald Trump vezényletével - megtiltotta, hogy a cég amerikai vállalatokkal kereskedjen, így a Google szolgáltatásai sem érhetők el közvetlenül a Huawei okostelefonjairól.

A kínai IT Home beszámolója alapján a napokban egy kínai rendezvényen Richard Yu, a cég fogyasztói üzletágának ügyvezetője azt mondta, ha az USA nem nyomja el őket, a világ vezető telefongyártói a Huawei és az Apple lennének.

Hirdetés

Szerinte mindenki más kis gyártó lenne, "beleértve azt a bizonyos koreai céget", és csak az Egyesült Államokban, valamint Dél-Koreában tudna érvényesülni. Egyértelmű, hogy a Samsungra utalt, amely a Counterpoint Research 2022. Q1-es adatai alapján 23%-os részesedéssel a világ vezető mobilgyártója, az Apple 18%-kal, a Xiaomi pedig 12%-kal követi.

2019 első negyedévében, amikor a Huaweire még nem vonatkozott a tiltás, ugyancsak a Samsung állt az élen, a Huawei pedig a második volt. Könnyen lehet, hogy az első helyre tudott volna kerülni, de azzal kapcsolatban, hogy a Samsung jelentősen háttérbe szorult volna, vannak kétségeink.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.