Hirdetés

A Huawei és a Samsung duplán összehajtható táblagépekkel jelentkezhet idén



|

A hajtogatás a tabletek világában egész izgalmas módon jelenhet meg hamarosan.

Hirdetés

Felfutóban vannak a hajtogatós okoseszközök: vannak köztük jobbak és gyengébb próbálkozások is, de az kimondható, hogy ebben a műfajban a Samsung és a Huawei állnak az élen, előbbi jóval előrébb.

Kiszivárgott értesülések most arra utalnak, hogy a Huawei 2024 első felében szeretne egy iPadre hajazó, kétszer összecsukható, 10 inches táblagéppel előrukkolni, jó versenytársként a Samsung pedig állítólag követi majd a példáját. A két éllovas még idén sorozatgyártásba fog ennek érdekében.

Az összehajtható készülékek úttörői, a Samsung és a Huawei évek óta gyakorlatilag két formavilágra hagyatkoznak: egyrészt a 7-8 inches képátlójú, okostelefon-formátumú, tabletszerű összecsukható készülékekre, másrészt a sokkal népszerűbb, kisebb mobilokra, amelyek becsukva körülbelül a hagyományos eszközök méretének felére zsugorodnak.

Hirdetés

Egy dél-koreai jelentés azonban most egy trendfordulót vetít előre. A Samsung hamarosan piacra kerülő, duplán összehajtható 17 hüvelykes táblagépről már évek óta keringenek pletykák a tech-ágazatban, de egészen mostanáig nem láthattuk megjelenésének konkrét jeleit.

A Huawei, legfőbb versenytársát beelőzve megteszi az első lépést: azt tervezi, hogy az év első felében piacra dob egy kétszeresen összecsukható készüléket, amely teljesen kibontva körülbelül 10 inches képernyőátlót biztosít felhasználójának.

A Huawei a jelentés szerint azt reméli, hogy legalább Kínában visszakerülhet az okostelefon-szektor élvonalába. Ezzel az Apple iPadek és a Samsung Galaxy Tabok által uralt táblagép-piacot, valamint a világ többi részén a Samsung-Apple páros által dominált piaci területet is felrázhatja.

Ahogy pedig lenni szokott, a tét tovább nő: már megindultak a pletykák a két vállalat háromszorosan összehajtható termékeinek terveiről is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.