Hirdetés

A Huawei is lyukakat vágna az okostelefonok kijelzőjébe



|

A Huawei legutóbbi szabadalmi bejegyzése alapján a szenzorsávok után a képernyőbe vágott lyukak jelentik majd a trendet.

Hirdetés

2018-ban a mobilpiac a képernyőbe lógó szenzorsávokról szólt, 2019-ben azonban a képernyőbe vágott lyukak jelentik majd a trendet. Nem sokkal azután, hogy a Samsung bemutatta a (feltehetően a Galaxy S10-re kerülő) Infinity-O panelt, előkerült egy Huawei szabadalom, ami hasonló megközelítést alkalmaz. 

Hirdetés

Mivel a kijelző mögé helyezett előlapi kamerák még nem garantálnak használható minőséget, ezért az átmenetet a képernyő kivágása jelenti majd. A Samsung a bal felső sarokból vág ki egy kör alakú részt az előlapi kamerának. A Huawei mostani szabadalmánál a kivágásnak inkább hangszóró alakja van. Azt nem tudni, hogy hová kerülne az előlapi kamera. 

A kínai gyártó hivatalosan még nem erősítette meg, hogy effajta dizájnban gondolkozna, ezért aztán nincs is garancia rá, hogy ezt az utat választja. Ha viszont a  Samsung Galaxy S10 Infinity-O kijelzővel jön, akkor jó eséllyel a Huawei P30-as széria is ebbe az irányba megy tovább a széles szenzorsávok helyett. 

A P30-as szériáról egyébként nem sok hír van még, a márciusban érkező új zászlóshajókról annyit sejteni, hogy tripla hátlapi kamerát, Kirin 980-as lapkát és 128 GB tárhelyet kapnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.