Hirdetés

A Huawei tisztázta, hogy mi lesz az androidos appok támogatásával



|

A gyártó következő generációs operációs rendszere ugyan ejti az APK-kompatibilitást, de azért még nem kell eldobni a telefonokat.

Hirdetés

Habár a 2019-ben kivetett amerikai szankciók után sokan arra fogadtak, hogy a Huawei mobilos üzletága gyorsan földbe áll a gyártótól eltiltott Google-szolgáltatások nélkül, a 2021-ben bemutatott HarmonyOS operációs rendszer azonban egész jól megállta a helyét a kínai piacon, globálisan pedig a továbbvitt EMUI platform és a natív Android alkalmazásokkal való töretlen kompatibilitás biztosítja a márka felszínen maradását.

Ahogy viszont arról mi is beszámoltunk, a szeptemberben beharangozott HarmonyOS Nexttel veszélybe került a megszokott status quo, az új rendszer ugyanis teljesen ejteni fogja az androidos APK-fájlok támogatását. A bejelentés felvetette a kérdést, hogy mi lesz így azokkal, akik a történtek ellenére is a Huaweit választották, amire a vállalat végül megnyugtató válasszal szolgált.

Hirdetés

A GSM Arena beszámolója szerint ugyanis a Huawei a felháborodott reakciókra adott közleményben tisztázta, hogy a teljesen Google-mentesített HarmonyOS Next csak a kínai közönségnek szól, míg a külföldi felhasználók továbbra is az EMUI-t használják majd, amely az Android Open Source Projectre épül, ennélfogva pedig könnyedén együttműködik a droidos alkalmazásokkal.

Sőt, kínai sajtóértesülések alapján a Huawei még növelni is fogja a globális fejlesztői hálózatának támogatását, akik kizárólag azon dolgoznak, hogy az Androidra készült appok tökéletesen fussanak a Google Play Servicestől megfosztott készülékeken. A GSMArena ehhez hozzáteszi, hogy a vállalat korábban a portálnak is megerősítette, hogy világszerte kibővíti az okostelefonok és táblagépek támogatását, és hogy továbbra is fontos szoftver- és hardvergyártóként tekint magára a nemzetközi mobilos piacon.

Végezetül a cég elárulta, hogy Kínán kívül egészen addig kitart a még a szankciók előtti időkben bevezetett EMUI operációs rendszernél, amíg nem lesz tökéletesen biztos benne, hogy a vásárlók készen állnak a HarmonyOS-re való továbblépésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.