Hirdetés

A Huawei több okostelefont adott el, mint az Apple



|

Alaposan fellendült a kereslet a Huawei és a Xiaomi okostelefonjai iránt, de a piacot még mindig a Samsung uralja.

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég legutóbbi jelentése szerint a Huawei az idei második negyedév során több okostelefont adott el, mint az Apple. A kínai cég ezzel meg is előzte az almás vállalatot, és a Samsung mögött a világ második legnagyobb okostelefon-gyártójává lépett elő. 

Hirdetés

A Samsung április és június között 71,5 millió okostelefont szállított le, ami bár éves szinten 10,4 százalékos visszaesés, a gyártó továbbra is uralja a piacot, a részesedése 20,9 százalék a szektorból. 

A Huawei az amerikai piacról nemzetbiztonsági félelmek miatt lecsúszott, de ennek ellenére 54,2 millió készüléket adott el. Ez éves szinten 40,9 százalékos előrelépés, és 11 helyett már 15,8 százalékos piaci részesedést jelent. Az Apple 41,3 millió iPhone-t adott el, ami 0,7 százalékos növekedésre és 12,1 százalékos piaci részesedésre volt elég. A Huawei korábban leszögezte, hogy 2021-re az Apple-t és a Samsungot is megelőzné. 

Bár azt gondolhatnánk, hogy a Huawei mutatta éves szinten a legnagyobb növekedést, ez nem így van. A Xiaomi 31,9 millió okostelefont szállított, ami 48,8 százalékos növekedést jelent, 9,3 százalékos piaci részesedéssel. Az ötödik legnagyobb az Oppo volt ezúttal. 

Az idei második negyedévben 342 millió okostelefont szállítottak le, ami éves összehasonlításban 1,8 százalékos csökkenést jelez. Ez zsinórban a harmadik visszaesés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.