Hirdetés

A jövő motorjai mentőt hívnak baleset után



|

A Bosch Help Connect automatikusan érzékeli a motorbalesetet, és mentőket is értesíti, de egyelőre csak Németországban.

Hirdetés

A Bosch bemutatott egy új, vészhelyzeti hívórendszert, amely Help Connect névre hallgat, és ha balesetet érzékel, akkor automatikusan mentőt hív. Ezt ezúttal kifejezetten motorokhoz találták ki, külön kihangsúlyozva a tényt, motorkerékpárral 20-szor nagyobb a valószínűsége a halálos következményeknek, mint autóban ülve. Ezért is fontos a túlélési esélyek javítása érdekében, hogy minél gyorsabban megérkezzen az orvosi segítség. 

Hirdetés

A Help Connect szenzorai másodpercenként több száz alkalommal mérik a gyorsulást és a szögsebességet, illetve speciális algoritmus figyeli azt is, hogy balesetet szenvedett a motor vagy csak például feldőlt. Ha előbbit érzékeli, akkor az adatokat a Bosch Service Centerbe továbbítja, súlyos esetben pedig a felhasználó mobiljának helyzetét bemérve küldenek a helyszínre mentőket. 

Eleinte mindez csak Németországban lesz használható, később máshol is.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.