Hirdetés

A katonák hamarosan olyan Boba Fett jetpackkel repkedhetnek, amelyen fejmozgással irányítható fegyver is van



|

Ez még csak egy különleges találmány, de eddig csak filmen láttunk hasonlót.

Hirdetés

A Gravity Industries alapítója, Richard Browning nemrég bemutatta legújabb konfigurációját: egy olyan rakétahajtású jetpacket, amelyen még egy fejjel irányítható és vezérelhető Glock is helyet kapott. A pisztoly egyébként teljesen automata és mint az ebből következik, egy fejkövető rendszerhez van kapcsolva, amivel így aztán lehetségessé válik a célzás is.

A fegyver elsütése persze nem magától történik, ezt a jetpacket viselő személy tudja megtenni egy távirányító segítségével. Egyébként nem ez az első, hogy Browning hasonlóval kísérletezik. Korábban már egy ehhez hasonló variánst is bemutatott, viszont ezen ekkor még egy lézeres célzással ellátott, oldalra szerelt pisztoly volt található.

Hirdetés

A mostani verzió ennél már sokkal komolyabbnak és jobban átgondoltnak tűnik, amit mindenféleképpen egy előlépésként könyvelhet el a csapat.

Mint mindig, most is több kérdés merült fel az eszközzel kapcsolatban, amik elsősorban a lövések pontosságára és a hátizsákot viselők biztonságára irányultak a gyakorlati alkalmazás során. Persze ezekhez kapcsolódva nem lehet elmenni szó nélkül az esetleges meghibásodás mellett sem, melynek során szintén hiányzik egy olyan átfogó biztonsági rendszer, amely a viselő testi épségét szolgálná.

Ígéretes és némileg ijesztő koncepcióról van szó, aminek minden bizonnyal még jó pár évre lesz szüksége ahhoz, hogy egy ténylegesen bevethető és megbízható eszközként beszélhessünk róla, de simán lehet, hogy a Boba Fett harcosok kora hamarosan ránk köszönt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.