Hirdetés

A kézfejünket használná képernyőként a Samsung okosórája



|

A projektoros smartwatch egyelőre csak szabadalmi kérvényként létezik, de ettől még beindította a fantáziánkat.

Hirdetés

Egészen újszerű megközelítést alkalmaz a Samsung új ötlete az okosórák terén:

Egy az óratok oldalába épített apró projektorral a kézfejünkre vetítené a képet.

A gyártó már be is adta a szabványt a Wearable információi szerint, hogy levédethesse az ötletet. Az ehhez mellékelt képből kiderül, hogyan is nézne ki a koncepció.

Érthető módon kör alakú óratokkal kevésbé működne mindez, az egyenes oldalú ház azonban már alkalmas egy ilyen projektor tárolására. Az előnyei egyértelműek: sokkal nagyobb méretben vetítheti ki a megjelenítendő információkat, mint amekkorában a képernyőn látnánk, arról nem is beszélve, hogy a beadott dokumentumok alapján egyéb funkciói is lennének a vetítésnek: kiterjesztett képernyőként működne, azaz nem csak azt mutatná meg, amit a kijelzőn, hanem megnézhetnénk így az üzeneteket, a bevásárlólistánkat, vagy akár videókat is, miközben maga az óra a szokásos időt és pulzust mutatná.

Hirdetés

Egyelőre még csak egy szabványról van szó, azaz nem biztos, hogy ebben a formában valaha piacra kerül, de az ötlet érdekes. Az pedig végképp kizárt, hogy idén ebből akár egy prototípust látunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.