Hirdetés

A koronavírus időszakában még durvábban app- és mobilfüggők lettünk



|

Az appok letöltései, használata, és az ezekre költött pénz mennyisége is emelkedett a világjárvány időszakában. Mobilt napi 4 óra 20 percet, kijelzőt napi 13 órán át nézünk.

Hirdetés

A szakemberek már évek óta figyelmeztetnek arra az aggasztó trendre, hogy egyre többet nézzük a kijelzőket, főleg az okostelefonét, és már az egészen kicsi gyerekeket is sokan ezzel foglalnák le érdemi közös idő és tevékenység helyett - talán mondani sem kell, hogy mindez mentálisan és idővel fizikálisan is rossz hatással van ránk, és ezt egyre többen érzik is magukon. A világjárvány idején persze csábító ötlet volt a mobilért nyúlni, és még többet nyomkodni. Az App Annie legutóbbi elemzése szerint az emberek szó szerint megőrültek az appokért a koronavírus idején. 

Hirdetés

Az idei második negyedévre vonatkozó adatok alapján az emberek 40 százalékkal többet használták az appokat, mint tavaly, így áprilisban több mint 200 milliárd órát töltöttek a kijelzők nézegetésével. Az appokra elköltött pénz mennyisége is rekordmagasságba emelkedett, a második negyedév során 27 milliárd dollárt szórtunk el ezekre, az appok letöltési száma pedig majdnem elérték a 35 milliárdot. 

Az App Annie szerint egy átlagember minden nap átlagosan 4 óra 20 percen át nézi a mobiljának a képernyőjét, más források szerint az utóbbi hónapokban egy amerikai felnőtt már napi 13 (! tizenhárom !) órán át néz kijelzőket. 

A 35 milliárdos appletöltésből 25 és 10 milliárd jutott a Play Áruháznak és az App Store-nak, ez éves szinten 10 és 20 százalékos emelkedés. A két platform fő piaca India és Brazília, valamint Amerika és Kína voltak. Játékokból 14 milliárd letöltés született (és 19 milliárd dollárt lett ezekre elköltve), a nem játékok letöltési aránya 55 és 70 százalék volt Androidon és iOS-en. A letöltések és a költekezés terén a legnépszerűbb a TikTok volt, a havi aktív felhasználók szerint pedig a hetedik legnagyobbnak bizonyult. Az indiai és amerikai betiltás azonban erősen visszavetheti az appot, ez persze a rossz szokásainkon aligha segít majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.