Hirdetés

A közösségi oldalak is támogatják az S24 mesterséges intelligenciás kameratrükkjeit



|

Néhány népszerű külsős fejlesztésű alkalmazás is hasznát veszi az AI-jal turbózott fotózási képességeknek.

Hirdetés

Ahogy az gyakorlatilag minden évben lenni szokott, a szivárogtatók ezúttal is előre ellőtték az összes puskaport a Samsung új csúcsmobiljai kapcsán, így a múlt héten leleplezett Galaxy S24, S24+ és S24 Ultra lényegében a papírformát hozták, beigazolva azt a sejtést, hogy a koreaiak elsősorban a mesterséges intelligenciás funkciókkal igyekeznek csábítóvá tenni a friss készülékeket.

Ezek között nagy szerep jut a tartalomgenerálással megfűszerezett képszerkesztési képességeknek és az úgynevezett SuperHDR funkciónak, amely már a fotó elkészítése előtt mutatja a kép HDR-előnézetét. Mint kiderült, az S24 es újdonságokat nem csak a gyári alkalmazásban élvezhetik majd a vásárlók.

Hirdetés

A készülékek hivatalos bemutatóján ugyanis elhangzott, hogy az Instagram, a TikTok, a WhatsApp és a Snapchat közösségi oldalak alkalmazásai a saját kamerás felületükön keresztül is támogatni fogják az S24-széria egyes mesterséges intelligenciás trükkjeit - hívta fel rá a figyelmet a GSMArena. Ilyen az említett Super HDR, a másik a fejlettebbé vált Nightography éjszakai fotózás és a videóstabilizálás (az utóbbit előbb a mobilok saját Kamera alkalmazásában is engedélyezni kell).

Az Instagram esetében pedig még mélyebb az integráció, így itt bizonyos szerkesztési megoldásokat is elérhetünk az appon belül, valamint közvetlenül a mozgó fotókból is készíthetünk Sztorikat (rövid, 24 óra után eltűnő posztokat). A Samsung mindemellett azt is hozzátette, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben a feltöltött fotók és videók nem veszítenek a színeikből és a kontrasztból a készüléken látott minőséghez képest.

Persze ha ki szeretnénk használni az összes mesterséges intelligenciás funkciót, akkor továbbra is a gyári apphoz kell fordulni, de aki sokat posztol a közösségi médiában és befizet az új Samsungok valamelyikére, az bizonyára üdvözölni fogja a mélyebbé vált integrációt. Az S24 modellcsalád egyes AI képességei egyébként a régebbi Galaxy modellekre is beköszönnek majd, amiről itt írtunk bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.