Hirdetés

A lassabb gépelőket segítő új funkcióval bővül hamarosan a Microsoft Word



|

A szövegszerkesztő újításának első verziója a tervek szerint március végén élesedhet a Windows felhasználók számára.

Hirdetés

A Microsoft nemrégiben jelentette be, hogy az idén megjelenő Office szolgáltatáscsomag egyik verziója teljesen offline is használható lesz, de emellett még több fejlesztésen dolgozik a vállalat. A Microsoft 365 roadmap alapján ugyanis rövidesen élesedik a Word legújabb funkciója, amely a gépelt szövegeket próbálja előrejelezni a felhasználók egyéni szóhasználata alapján.

A fejlesztésnek köszönhetően tehát amennyiben a lehető legjobban működik az előrejelzés, jelentősen gyorsabban lehet majd gépelni, mivel a rendszer akár az első néhány betű alapján ki tudja egészíteni a szavakat. A funkció valós időben fog működni, és nem automatikus a kiegészítés, hanem azt el lehet fogadni a TAB, vagy elutasítani az ESC gombokkal.

Hirdetés

A Microsoft leírása alapján a beépített szolgáltatás minden egyéni felhasználó esetében folyamatosan fejlődni és javulni fog. A rendszer igazodni fog az írói stílushoz, szóhasználathoz és a preferenciákhoz annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb legyen a nyelvtani hiba a szavakban. 

A Microsoft 365 roadmap szerint az új Office funkció már 2021 márciusában élesedni fog a terméket Windows gépeken használók számára, valamikor később pedig a webes kliensben és macOS gépeken is elérhető lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.