Hirdetés

A legendás mindentudó orraesése - a Nokia E90 Communicator története



|

A zsebszámítógépek egyik úttörőjének számító finn óriásvállalat kategóriát teremtett a kommunikátorokkal, amit aztán magányosan zárt le az egyszerre a múltat és a jövőt megmutató E90-nel.

Hirdetés

A Nokiáról viszonylag sok szó esik mostanság, hiszen még mindig a modern hálózattechnológiák egyik jeles képviselőjének számít, miközben a mobilos üzletág sem tűnt el teljesen nyomtalanul; igaz, nem sok köze van a finn gyökerekhez és feledhetetlen örökséghez. Az olcsó készülékek sajnos nem kimondottan izgalmasak, de az becsülendő, hogy a manapság oly divatosnak mondható fenntarthatósági eszme nagy prioritást élvez. Nemrég a logó is megváltozott, hogy vizuálisan is szétváljon a két Nokia.

Ez azonban sokadrangú kérdés, sokkal többeket érdekel, hogy vajon mikor tér vissza a nagypályások szintjére az egykor világuralmat birtokló márka. Időről-időre feltűnik egy pletyka vagy koncepciórajz az új Nokia csúcsmodellről, amire még mindig elképesztő módon ki vannak éhezve a mobilozás hajnala óta képben lévő felhasználók. Elvileg minden adott hozzá, és becsszó, azonnal óriási siker lesz, ha végre piacra kerül. Nos, bárcsak ilyen egyszerű lenne, a Nokia történelme több ponton fájdalmas lezárásokkal tarkított, a már szinte teljesen elfeledett Communicator család pont egy ilyen véget ért meg 2007-ben.

Egyik nap a fülem hallatára hangzott el egy szokatlan összehasonlítás a Samsung aktuális kihajtható Fold készüléke kapcsán: a mobilpiacot kevéssé követő egyén egyszer csak azt találta mondani, hogy "Ez a Fold4 olyan, mint a régi Nokia kommunikátorok!". Namármost ez egy olyan összevetés, amire hirtelen nem is tud nagyon mit reagálni egy Fold-tulajdonos, hiszen őt már bedarálta a marketinggépezet, amely szerint az első hajlítható kijelzős mobilgeneráció egyik prominens tagját használja, ilyen korábban nem létezett.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.