Hirdetés

A legkisebb repedést is levadászná a kijelzőkön az Apple



|

Egyedi megoldás gondoskodhat az összehajtható iPhone-ok védelméről.

Hirdetés

A Samsung napokban tartott termékbemutatója megerősítette, amit hónapok óta tudtunk: a koreaiak továbbra is nagyon hisznek az össze- és kihajtható mobilokban, így két korábbi típus is új kiadást kapott a Z Flip3 és a Z Fold3 képében.

A frissített modellek többek közt nagyobb strapabíróságot ígérnek, ami központi kérdés a hajtogatós kategóriában, hiszen az ilyen mobilok kijelzője hatalmas igénybevételnek van kitéve. Egy frissen elnyert szabadalom pedig most arról árulkodik, hogy az Apple-t is foglalkoztatja a kérdés.

Hirdetés

Az eredetileg 2018 februárjában, vagyis az első Z Fold megjelenése előtt másfél évvel benyújtott elképzelés egy olyan technológiát vázol, amely már a keletkezés pillanatában képes kiszúrni az összehajtható képernyők sérüléseit.

A megoldás lényege, hogy egy körbefutó áramkör folyamatosan monitorozná a kijelző széleinek ellenállását, a kiugró értékekkel lebuktatva az apróbb repedéseket is. Ezzel nem csak a sérülés ténye, de a pontos helye is feltárulna, amiről aztán a tulajdonost is tájékoztatná a készülék.

A cserét persze ezzel sem úsznánk meg, de az addig fennmaradó időben legalább óvatosabban bánhatnánk a mobillal. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy az Apple évről évre szabadalmak százait védeti le, melyek többsége végül sosem kerül gyártásba.

Arról azonban mindenképp tanúskodik a szabadalom, hogy a cupertinóiak már régóta vizsgálják az összehajtható iPhone megvalósulásának lehetőségeit, ami egy megbízható elemző szerint leghamarabb a 2023-ban érkező 15-ös szériával debütálhat

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.