Hirdetés

A legnagyobb művészek stílusában alakítja át képeidet ez a mesterséges intelligencia



|

A Chimerát csak útba kell igazítani, hogy kinek a stílusát koppintsa, majd meglepő pontossággal el is végzi a feladatot.

Hirdetés

Az interneten és a mobilos alkalmazásboltokban manapság se szeri, se száma a különböző képkonvertálóknak, amelyekkel egy fotó erejéig bárki képregényhőst faraghat a nagymamából, vagy impresszionista remekművekre hajazó festménnyé alakíthatja a vécén lőtt szelfijeit.

A képek ilyen-olyan átalakítása tehát korántsem szokatlan mutatvány, Michael Glenn számítógépes művésznek viszont az MI segítségével mégis sikerült érdekes csavart vinnie a műfajba. Chimera nevű technológiája ugyanis szöveges parancsok alapján képes a kívánt módon torzítani az alapanyagokat.

Hirdetés

Az eljárásról egy látványos videót is megosztott, melyben a mesterséges intelligencia Michelangelo Dávid-szobrát használva kiindulási pontként többek között Salvador Dalí, Andy Warhol, vagy éppen az Alien szörnyének ihletőjeként közismert H.R. Giger stílusával prezentálja a Chimera képességeit. 3:59-nél még egy Michelangelo-változatot is láthatunk, azaz a Chimera megtippeli, hogy miként mutatna a szobor, ha a reneszánsz alkotó véső és kalapács helyett inkább ecsetet alkalmazott volna.

A TNW kérdésére Glenn elárulta, hogy a technológiának csak egy tetszőleges utasításra van szüksége (pl. Salvador Dalí Art), majd kockáról kockára addig módosítja az adott képeket, míg megfelelőnek nem ítéli a végeredményt. A művész szerint az eljárás bármilyen fotóval és bármilyen szöveggel működik, így végtelen számú kombinációra ad lehetőséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.