Hirdetés

A legnagyobb PC-gyártók közé lépett a Microsoft



|

A Surface eszközök eladása éves szinten 21 százalékkal emelkedett, mindez pedig elég volt Amerikában a top 5-höz a Microsoftnak.

Hirdetés

A Microsoft a napokban tette közzé a 2019-es pénzügyi negyedévére vonatkozó harmadik negyedéves eredményeit, amelynek sokan nagyon örültek. A redmondi cég piaci értéke átmenetileg átlépte az 1 billió amerikai dollárt, ami történelmi rekord volt. 

Hirdetés

A negyedév során ráadásul 30,6 milliárd dolláros árbevételt szerzett a cég, ami 14 százalékos éves növekedést jelent. A Microsoft működésének gerincét továbbra is a felhős üzletág jelenti, 9,6 milliárdos bevétellel. A Windows OEM-bevételek 9 százalékkal emelkedtek, az xboxos hardverekből és szolgáltatásokból származó bevétel 5 százalékkal volt magasabb. 

Bár a Surface hardverek eladásai messze nem hoztak olyan sokat, mint más területek, azért mindenképp említést érdemel, hogy ezek az eladások is 21 százalékkal emelkedtek éves szinten. Ezek a gépek 1,3 milliárd dollárt hoztak a Microsoftnak, ez pedig zsinórban a hetedik negyedév, hogy több mint 1 milliárdos bevételt generálnak a Surface hardverek. Az agresszív árazás mellett az állandó akciók is segítettek, és mindezeknek hála Amerikában már a top 5 PC-s gyártó közé tartozik a Microsoft. 

A legnépszerűbb jelenleg a Surface Pro 6, de mivel az Intel kilencedik-generációs Core processzorai is befutottak, valószínűleg hónapokon belül érkezik a Surface Pro 7 is. Remélhetőleg az USB-C-t is általánossá teszi a Surface családban a Microsoft. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.