Hirdetés

A legolcsóbb okostelefonok is trendi kijelzőre váltanak



|

A belépőkategóriás kínai modellek is 18:9-es képernyőt kapnak a jövőben, és a kínai gyártók átállnak a hajlékony AMOLED-panelekre is, beépített ujjlenyomat-olvasóval.

Hirdetés

Nemrég ért véget a China Information Technology Expo, és a beszámolók szerint a kínai kijelzőgyártók felhozatala alapján egyértelmű, hogy minden egyes cég modern kinézetre vált. Mit jelent ez? 

Hirdetés

A Digitimes szerint igazából minden egyes okostelefon 18:9-es kijelzőt kap a jövőben. Bár mindeddig a 16:9-es képarány volt széles körben elterjedt, most a csúcskategóriás megoldások mellett a belépőkategóriás eszközök is átállnak a 18:9-es képarányra. A közel keret nélküli panelek magasabb és karcsúbb képernyőt eredményeznek. 

Mindezzel párhuzamosan a hajlékony AMOLED-panelekre való átállást is elindították a kínai gyártók, ráadásul ezekbe az ujjlenyomat-olvasót is beágyazzák. Ilyenen dolgozik egyébként az Apple, a Samsung és a Qualcomm is egy ideje, az óriások viszont a drága, de pontos, ultrahangos megoldást részesítik előnyben. A legtöbb kínai cég az olcsóbb, kevésbé pontos optikai technológiával is beéri. 

A közel keret nélküli kijelzős, 18:9-es képarányú olcsó okostelefonok már az idei évben felbukkannak. Az első fecskék egyike a Moto E5, amely 6 hüvelykes, 18:9-es, 720 x 1440-es LCD-panelt kapott, 200 dollár alatti árcédulával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.