Hirdetés

A legújabb Snapdragon chippel érkezhet a Huawei következő hajtogatós telefonja



|

Készülőben lehet a Huawei Mate X2 utódja.

Hirdetés

Habár messze nem forgatták fel a piacot, a hajtogatós telefonok egész stabil alkategóriává váltak az utóbbi évek során, így manapság már több gyártó, köztük a Samsung, a Honor és a Xiaomi ajánlatai közül is válogathatunk.

A Huawei nemrég rukkolt elő a kagylóhéj-kialakítású P50 Pockettel, ami februárban nálunk is megfordult, de a gyenge szelfikamerájával, a letaglózó árazásával és a 2020-ból átmentett processzorával nem nyújtott meggyőző alakítást. Ha viszont hihetünk a pletykáknak, a cég következő dobása már jobban sikerülhet.

Hirdetés

Nemrég ugyanis a kínai Weibo közösségi oldalon osztotta meg egy szivárogtató, hogy készülőben van a kihajtható Huawei Mate X2 utódja, amiben már a Snapdragon legújabb, 8 Gen 1-es chipje teljesíthet szolgálatot. A gyártót sújtó amerikai szankciók miatt ez egy speciális, 5G nélküli változat lehet, alternatívaként pedig bizonyos régiókban a Huawei saját fejlesztésű Kirin 9000-es processzora helyettesítheti.

Forrás: Huawei Central/Weibo

A Mate X3 érkezésére egyelőre csak a kínai Ipari és Informatikai Minisztérium adattárában kiszúrt tanúsítvány utal, ahol ezt a modellt takarhatja a PAl-AL00 sorozatszám. Mivel csak pletykáról van szó, nem szabad biztosra venni a dolgot. A P50 Pocket megjelenése ugyanakkor azt jelzi, hogy a Huawei még nem adta fel a hajtogatós nyomulást, így logikusnak tűnik, hogy a 2019 óta kapható Mate X-szériát sem hagyja parlagon heverni.

A Mate X2-t egyébként tavaly februárban, 15 hónappal az első generáció után dobták piacra, így ha a Huawei tartja a menetrendet, a Mate X3 valamikor a tavasz végén, vagy a nyár elején futhat be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.