Hirdetés

A MacBookok is feltölthetik egyszer majd az iPhone-okat



|

Olyan szabadalmak kerültek elő, amelyek alapján a jövőben a MacBookok képesek lehetnek az iPhone-ok és Apple Watch okosórák vezeték nélküli feltöltésére.

Hirdetés

A Patently Apple újabb Apple-szabadalmakat szúrt ki. Ezek most azt mutatják be, hogy a jövőben a MacBookok alkalmasak lehetnek arra, hogy vezeték nélkül töltsék fel egy iPhone vagy egy Apple Watch akkumulátorát.

A töltés kétirányú lenne, vagyis a MacBookot is lehetne ilyen formában tölteni. De a lényeget az jelenti, hogy a MacBook egy vezeték nélküli töltővé változna. 

Hirdetés

A szabadalomban iPaddel is leírják ugyanezt a lehetőséget (az iPad tölt mobilt és órát), illetve MagSafe akkus tokról is szó esik, ami iPhone és AirPods töltésére lenne alkalmas. 

Mivel egy szabadalomról van szó, elképzelhető, hogy semmi nem lesz az egészből, csak egy levédett ötlet marad. Sokak szerint azonban az Apple nem hajlandó USB-C-re átállni minden eszközénél, inkább végleg leszámol a portokkal, és kizárólag vezeték nélküli adatátvitelre és töltésre váltana. Ebben az esetben már valószínűbb, hogy megvariálja majd egyszer a MacBookok töltését is. Biztosat persze senki sem tud egyelőre, és az Apple elképzelései is változhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.