Hirdetés

A Meta elkaszálja az okosórák és egy másik nagy termék fejlesztését is



|

A jelek szerint mégsem kapunk okosórát Zuckerbergéktől, és egy további piacról is kiszáll a vállalat.

Hirdetés

Az elmúlt időszak szomorúan alakult a közösségi médiás alkalmazottaknak, a Twitter 3700 főt érintő (e-mailes) kirúgáshulláma után ugyanis a Facebook-Instagram-WhatsApp trió felett álló Meta emelte tovább a tétet, és egyetlen tollvonással 11 ezer embert száműzött az álláskeresési oldalak poklába.

Az óriáscég a jelek szerint túl sok pénzt locsolt el az egyelőre masszívan veszteséges, és súlyos technikai problémákkal küzdő metaverzumra, így a felelősséget magára vállaló vezető, Mark Zuckerberg most az állomány leépítésével és a párhuzamosan futó projektek körének szűkítésével igyekszik egyensúlyba hozni a mérleget.

Hirdetés

A Reuters pedig azt is tudni véli, hogy mely termékek lesznek a nagy spórolás első áldozatai. A hírügynökség jelentése szerint Andrew Bosworth, a cég technológiai igazgatója a megmaradt munkatársaknak tartott gyűlésen közölte, hogy leállítják a régóta pletykált Meta-okosóra fejlesztését, a videotelefonálásra kínált dedikált okoskijelzőket, a Portal-termékcsaládot pedig kivezetik a piacról.

Ami az okosórát illeti, a korábbi szóbeszédek alapján ez dupla kamerával és a csuklónk mozgására hangolt vezérléssel érkezett volna, a továbbiakban viszont az ezen dolgozó csapatot is a metaverzumhoz szükséges VR-kütyük fejlesztésére állítják át. Érdekesség, hogy a Bloomberg már nyáron is megszellőztette, hogy pénzhiány miatt kaszát kaphatott az óra, ám a pletyka akkor nem nyert megerősítést.

A Portal-kütyük forgalmazása esetében szintén nem teljesen váratlan a leállás ténye, a Meta ugyanis még júniusban jelentette be, hogy a pandémia idején megugrott lakossági kereslet elolvadása miatt már csak a vállalatoknak fogja kínálni ezeket az eszközöket. Bosworth most azzal indokolta a teljes hátraarcot, hogy túl sok időt és befektetést emésztene fel az üzleti szféra meghódítása.

A cég emberi erőforrásokért felelős vezetője, Lori Goler emellett azt is megosztotta a kollégákkal, hogy a kirúgott alkalmazottak 54%-a a Meta üzleti részlegeiben dolgozott, a többiek pedig technológiai fejlesztésekhez köthető állásokat töltöttek be. A megmaradt állomány komoly átszervezés elé néz, melynek keretében egy új csapatot is létrehoznak Family Foundations néven, kifejezetten a legkeményebb mérnöki problémák megoldására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.