Hirdetés

A Meta újabb csúcskategóriás VR-termékkel szeretné kihívni az Apple Vision Próját



|

A LG-vel együtt működésben készülő eszköz 2025-ben mutatkozhat be a piacon.

Hirdetés

A Meta és az LG együttműködésében készült Quest Pro még tavaly októberben mutatkozott be, ami igencsak meglepte azokat, akik egy megfizethető árú VR szemüveget vártak a 399 dolláros Meta Quest 2 utódjaként az aktuális Meta Connectre. A gyártó partnerek inkább egy csúcskategóriás szemüveget fejlesztettek ki, ami viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Egyes sajtóértesülések szerint Meta nem adja fel a jövőben sem, hogy egy olcsóbb alternatívát nyújtson a meglehetősen borsor árú Apple Vision Próval szemben. A készülő új termék a Quest Pro utódjaként fog megjelenni, előreláthatólag majd csak 2025-ben.

Hirdetés

A két tech cég közös munkája gyümölcseként kifejlesztett eszköz a pletykák szerint 2000 dollárba fog kerülni. Az új Quest Pro gyártásához LG kijelzőt és más LG alkatrészeket is fel fognak használni a siker érdekében. Szintén most szivárgott ki, hogy a Meta 2024-ben egy alacsony árkategóriájú Quest headsetet fog piacra dobni, amely olcsóbb lehet 200 dollárnál. Korábban is próbálkoztak már hasonlóan alacsony árú változattal: a Quest 2 299 dolláros áron jelent meg, és bár próbáltak árat emelni, de inkább beígérték a Quest 3-at 499 dollárért.

Az új csúcskategóriás termék neve állítólag Meta Quest 4 Pro lesz, amivel, úgy tűnik, a jövőben egységes számozást kaphatnak Quest és a Quest Pro szemüvegek. A 2000 dolláros ár egyébként kétszerese lesz, mint a Quest Pro ára, ami ugyan 1499 dollárról indult, de ma már 999 dolláros listaáron kapható. Ez valóban magas ár, de ezzel ki tudja hívni a 3499 dollárért kapható Apple Vision Pro-t. A többi már a fejlesztők dolga.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.