Hirdetés

A Microsoft 365-be is megérkezett, és helyetted dolgozik a mesterséges intelligencia



|

A Microsoft azt ígéri, hogy a nagy nyelvi modellek segítségével jóval kevesebbet kell majd dolgoznunk.

Hirdetés

A Microsoft nagyon gyorsan reagált, miután a novemberben leleplezett ChatGPT chatbot berobbant a köztudatba, és 10 milliárd dollárral szállt be a GPT nagy nyelvi modellen (Large Language Model, LLM) alapuló szolgáltatás fejlesztőjébe, az OpenAI-ba.

A tetemes befektetés gyümölcseként a Bing keresőben egy ideje már az OpenAI legfejlettebb, akár fotók elemzésére is képes nyelvi modelljével beszélgethetünk, most pedig az előzetes ígéreteknek megfelelően a Microsoft 365 irodai szolgáltatáscsomagba is beköszönt a technológia.

Hirdetés

Az olyan érintett alkalmazásokban, mint a Microsoft Word, az Excel vagy a PowerPoint ez egy új funkció, a Copilot formájában ölt testet, amely lényegében egy mesterséges intelligenciát alkalmazó integrált asszisztenst takar. A kedves olvasó nincs vele egyedül, ha erről a rossz emlékű Clippy, vagyis Gem Géza jut eszébe, a redmondiak azonban ezúttal jóval többet ígérnek néhány zavaró szövegbuboréknál. A Microsoft megfogalmazása szerint ugyanis a Copilot egyenesen a töredékére csökkenti a klasszikus értelemben vett irodai munkát.

"A Word, az Excel, a PowerPoint, a Teams, és az Outlook használatakor az e-mailek, prezentációk és egyéb dokumentumok néhány kulcsszó megadásával, pillanatok alatt elkészíthetők, s ezekből villámgyorsan összefoglalók, kivonatok és emlékeztető jegyzetek is kérhetők. Írathatunk vele e-mailt, de akár összefoglalhat bonyolult levélfolyamokat is."

 - írja a Copilotról a Microsoft közleménye. A ChatGPT-hez és a Binghez hasonlóan a másodpilóta is egyfajta chatbotként működik, vagyis bármikor előhívhatjuk, és feladatokat adhatunk neki. A redmondiak szerint továbbá az új funkció a kifejezetten üzleti célú feladatokban is képes támogatást nyújtani, például egy frissített termékstratégia elmagyarázásával, vagy e-mailek és chatek alapján létrehozott állapotfrissítésekkel.  

A Copilot tényleges rajtja ugyanakkor még odébb van, a Microsoft ugyanis jelenleg csak egy szűk körben teszteli a Microsoft 365 új szupersegédjét, a nyilvános elérhetőség kapcsán pedig csupán annyi ígér, hogy hamarosan ennek is eljön az ideje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.