Hirdetés

A Microsoft azt szeretné, ha többen használnánk streamelt Windowst



|

Újabb kulisszatitok derült ki a redmondiak és az amerikai versenyhivatal pereskedéséből.

Hirdetés

A Microsoft még 2021-ben indította útjára a vállalati ügyfeleknek szóló Windows 365 platformot, amely fix havidíjért cserébe egy felhőalapú virtuális PC-t bocsát a felhasználók rendelkezésére, több választható hardveres konfigurációval.

A jelek szerint a redmondiak pozitív tapasztalatokat szerezhettek a program kapcsán, egy frissen napvilágot látott belsős prezentáció ugyanis arra utal, hogy a jövőben szélesebb körben is elérhetővé válhat ez a lehetőség.

Hirdetés

A szóban forgó dia még 2022 júniusában lezajlott stratégiai beszámolóból származik, és most is csak a Microsoft és az Egyesült Államok versenyhivatala között folyó pereskedés miatt került nyilvánosságra. Ez az eljárás az Activision Blizzard játékkiadó felvásárlása körül forog, és már más titkokra is rávilágított.

A prezentációban a The Verge szúrta ki azt a részt, amely a Microsoft hosszabb távú stratégiáját részletezi. Ebben szerepel, hogy a bevezetőben említett Windows 365-re építve lehetővé kell tenni "egy teljes Windows operációs rendszer streamelését a felhőből", bármilyen eszközre. A redmondiak ezen felül a felhő és az MI-szolgáltatások erejével szeretnék mobilabbá tenni a felhasználói élményt.

Ebből arra következtehetünk, hogy idővel a lakossági felhasználók számára is elérhetővé válhat a Windows 11, vagy akár az egy ideje már pletykált Windows 12 egy teljesen felhős kiadása. A The Verge szerint ugyancsak erre utal, hogy időközben a Windows 365-hez is folyamatosan érkeznek a fejlesztések, valamint hogy egy másik dián a cég kerek-perec leírja, hogy reagálniuk kell a Google-féle Chromebookok jelentette fenyegetésre.

Az utóbbi ugyan nem streamelt operációs rendszer, de erősen online-függő, ezért a gyengébb, olcsó hardvereken is elfogadhatóan fut.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.