Hirdetés

A Microsoft Edge akkor is nyitva akar maradni, amikor már minden más böngésző bezárna



|

A cégóriás böngészője új funkciót tesztel.

Hirdetés

Talán még nem sikerült mindenkinek maradéktalanul kitörölni az emlékei közül a Microsoft egykor közröhej tárgyát képező első internetes böngészőjét, a Microsoft Explorert. Bár az instabil, sérülékeny, ám rendkívül lassú szoftvert már több, mint egy éve selejtezésre ítélték, valamilyen érthetetlen nosztalgiánál fogva még mindig nem engedi el a cég a lassan tényleg élő ember által nem használt program kezét. Pedig már 8 éve annak, hogy legyártották a szégyenfoltot elfedni szándékozó, kiváló kondíciókkal rendelkező chromium-alapú böngészőt a Microsft Edge-t.

Az Edge, bár még mindig magán viseli a billogot dicstelen elődjének köszönhetően, lassan de biztosan kezdi saját jogon kivívni magának az elismerést. A Microsoft valóban megbízható böngészője egy kiszivárgott információ szerint most egy olyan változtatásra készül, amire általában nem gondolnak a fejlesztők

Hirdetés

A szoftver egy jövőbeni frissítése feltehetőleg megnehezítené annak a bezárását. Nem egy egetrengető változtatásról van azonban szó. A program továbbra is bezárható a megfelelő menüpont, illetve a bal felső sarokban található, x-et ábrázoló ikonnal. Ez egyelőre még kiegészül egy harmadik lehetőséggel: Ha egyenként bezárjuk a megnyitott lapokat, hasonlóan más böngészőkhöz, az utolsó lap bezárásával kilépünk magából a programból is.

Egy tweet most bemutatja nekünk az Edge Canary csatornára kikerült változtatását, mely lényegében annyit tud, hogy az utolsó megnyitott lap bezárása után is nyitva marad a szoftver egy New Tab Page-dzsel (új lap - NTP), vagyis a böngésző fut tovább. A Lepova64 nevű X/Twitter felhasználó megosztásában látható az új fajta működés.

A változtatás valószínűleg egy létező igényt szeretne kielégíteni. Egyelőre a funkció esetleges megváltoztatása még a jövő zenéje, csak tesztelés szintjén van. Azt sem lehet még tudni, hogy kizárólagossá válik a beállítás, vagy magunk rendelkezhetünk arról, akarjuk-e az új funkciót vagy maradjon minden a régiben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.