Hirdetés

A Microsoft Edge új verziója kicsit visszavett a házmester szerepből



|

A böngésző már kevésbé zavaróan jelzi, ha egy oldal értesítéseket szeretne küldeni nekünk.

Hirdetés

Munka közben nemcsak a telefonos, de már a böngészős értesítések is elég zavaróak lehetnek, hiszen a megfelelő engedély birtokában gyakorlatilag bármelyik weboldal küldhet nekünk különböző felhívásokat. A Google Chrome és a Mozilla Firefox már alapjáraton szerényebben jelzi az engedélykéréseket, most a Microsoft böngészője is felzárkózott a kissé felhasználóbarátabb megoldások világához, mert bár a védelem és a tudatosság hasznos, az élmény sem másodlagos kérdés a felhasználó számára.

Hirdetés

A Microsoft Edge 84-es verziója alapbeállítások mellett már nem egy felugró ablakban adja tudtunkra, ha egy oldal engedélyt szeretne kérni értesítések küldésére, hanem a Chrome-hoz és a Firefoxhoz hasonlóan egy apró ikon jelzi mindezt. A Microsoft úgy véli, ennyi is elég ahhoz, hogy a felhasználónak feltűnjön a kérés, ráadásul így nem is kell egy külön ablakkal vesződni.

Természetesen lehetőségünk van a beállítás módosítására, így ha valakinek jobban tetszettek a felugró ablakok, akkor értelemszerűen visszahozhatja őket. Titeket mennyire zavarnak ezek az engedélykérések?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.