Hirdetés

A Microsoft életben tartja a Zune-t, pedig elvileg már tíz éve halott



|

A galaxis őrzői harmadik részében megjelenő lejátszót támogatja a Windows 11 is.

Hirdetés

A Windows 11 frissítésének köszönhetően A galaxis őrzői harmadik részében is megjelenő egykori "iPod-epigon"-t a halálból készül visszahozni a Microsoft.

2006-os indulásakor az Apple zenelejátszójának komoly kihívóját látták benne. Habár akkoriban úgy tűnt, hogy sikerül megszorongatnia az akkor piacvezetőnek számító iPodot, végül, mint annyi hasonló esetben, a dolgok másképp alakultak.

A néhány éves eszközöknél kompatibilitási problémák kezdtek fellépni, amit egy ideig toldoztak-foltoztak a cég részéről, majd 2011-ben bejelentették a Zune gyártásának befejezését. Ekkor még azt ígérték, hogy a szoftveres támogatás megmarad, de egy évvel később, a Windows 8 megjelenésével elengedték a brandet a Windows Live-val egyetemben.

Hirdetés

Az eszköz felélesztése nem a véletlen műve. A Marvel filmek Űrlordja, Peter Quill a harmadik részben kap egy Zune-t szeretett walkman-je helyett. Májusban a Microsoft közzétett egy videót, ami előrevetítítette a Zune visszatérését; remélhetőleg a frissítés sikerrel veszi a kompatibilitási akadályokat.

Az elmúlt évtizedben sok hasonló húzás volt a tech-világ részéről, és úgy tűnik a vásárlók fogékonyak a nosztalgiát ébresztő termékekre. Gondoljunk csak a Sony Walkmanjére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.