Hirdetés

A Microsoft figyelmeztetésekkel igyekszik eltántorítani a Google Chrome letöltésétől



|

A redmondiak nagyon szeretnék, ha mindenki megelégedne a Windows beépített Edge böngészőjével.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Microsoft milyen "kreatív" módszerekkel igyekszik rákényszeríteni a Windows 11 felhasználóit az alapértelmezett Edge böngésző elindítására, most pedig itt egy újabb hír, ami a redmondiak nyomulásáról tanúskodik.

A felhasználók ugyanis Windows 11-en és esetenként a Windows 10-en is arról kezdtek beszámolni, hogy az Edge új értesítésekkel kérleli őket a nagy rivális Google Chrome letöltésének mellőzésére.

Hirdetés

A figyelmeztetések a jobb felső sarokból bújnak elő, amikor valaki az Edge-et használva a Chrome letöltési oldalára navigál. A Neowin által megosztott alábbi képen például egy olyan üzenet látható, ami arra figyelmeztet, hogy az Edge is ugyanazt a (Chromium) keresőmotort használja, de a Microsoft "hozzáadott bizalmával".

A beszámolókban két további szöveg is felbukkan: az egyik szerint a Chrome "túl 2008", a másik pedig azt promózza, hogy az Edge felhasználói pénzt spórolhatnak az online vásárlásnál. Az értesítéseket natívan rendereli a böngésző, tehát értelemszerűen nem a Google weboldalába ágyazódnak.

A redmondiak stratégiája sokak számára lehet ellenszenves, a Microsoft védelmében viszont illik megjegyezni, hogy saját szolgáltatásai felületén a Google is serényen küldözgeti a Chrome letöltésére buzdító értesítéseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.