Hirdetés

A Microsoft legnagyobb szoftverfrissítése közel 20 kg-ot nyomott



|

Érdekes sztorit osztottak meg a redmondiak az internet előtti időkből

Hirdetés

Ma már teljesen természetesnek vesszük, hogy a több gigabyte-ot nyomó frissítések legfeljebb néhány perc alatt letöltődnek, s ha valamiért mégis tovább tart a dolog, akár cifrább káromkodások is előkerülhetnek a szótárból.

A szélessávú internet kora előtt azonban nem volt ilyen kényelmes a PC-felhasználók élete, amire most a Microsoft emlékeztette a világot egy történettel a vállalat valaha volt legnagyobb szoftverfrissítéséről… és a nagyot itt most tényleg szó szerint kell érteni.

Hirdetés

A Microsoft fejlesztői dokumentációért felelős csapata a cég fő levéltárosát, Amy Stevensont kérte meg, hogy meséljen a Microsoft történetének legméretesebb termékéről, ő pedig készséggel elővonszolta az archívumból az 1992-ben megjelent fejlesztői csomag, a C/C++ Compiler 7.0-s verzióját, amely egy 18 kg-os, közel 1 m hosszú dobozban érkezett, benne 25 db 5,25 hüvelykes floppy lemezzel és a szoftverhez tartozó 21 kötetnyi nyomtatott útmutatóval.

A Twittert-poszthoz hozzászólva egy egykori alkalmazott azt is elmesélte, hogy a csomag olyan nagy volt, hogy nem fért el a Microsoft saját létesítményében, ezért egy oregoni gyárban rakták össze, amely egyébként röplabdahálók csomagolásával foglalkozott. Talán ebből tanulva az 1993-ban megjelent Visual C++ már CD-n és floppykon érkezett, a szoftver mai utódja pedig digitális letöltésként érhető el, és nem is lehet máshogy beszerezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.