Hirdetés

A Microsoft már nem szereti annyira a Windows 10 S-t



|

A Surface Laptop 2 ugyanis Windows 10 Home vagy Pro rendszerrel jelenik meg, nem Windows 10 S-sel.

Hirdetés

A Microsoft Surface Laptop 2 még ebben a hónapban megjelenik, és a nagy pozitívumai közé tartozik, hogy akár 85 százalékkal is gyorsabb lehet, mint az elődje, ráadásul akár 14,5 órás üzemidőt is képes biztosítani. 

Hirdetés

Az új laptop azonban abban is eltér a régebbi modellektől, hogy már nem Windows 10 S rendszerrel jelenik meg. A Surface Laptop 2 ehelyett Windows 10 Home rendszerrel érkezik, míg az üzleti modellre Windows 10 Prót telepítenek. 

Előbbi 999 dollártól indul, Windows 10 Home rendszerrel, nyolcadik-generációs Intel Core i5 CPU-val, 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel. A csúcsmodell már 2699 dollárba kerül. Az üzleti modell 1199 dollártól startol, ezért Windows 10 Pro és erősebb CPU is jár (Core i5-8250U helyett Core i5-8350U). 

A nagy érdekességet az jelenti, hogy a Microsoft többé nem népszerűsíti a Windows 10 S-t a Surface Laptoppal. A Windows 10 S alapvetően egy olyan Windows verzió, ami a legtöbb tekintetben azonos a normál kiadással, de nem enged programot telepíteni, kizárólag a Microsoft Store-ból. Mindez nagyobb biztonságot és talán gyorsabb teljesítményt eredményez. A frissítések automatikusak, a futtatás elzárt környezetben történik. Sajnos sok népszerű alkalmazás azonban nem érhető el a Microsoft Store-ban, így a haladó felhasználók számára nem sok mindenre jó a Windows 10 S. Aki első-generációs Surface Laptopot vásárol, az ingyen frissíthet normál Windows 10-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.