Hirdetés

A Microsoft mentőövet dobott a Windows 10-et használó gamereknek



|

Az operációs rendszer új frissítésében megoldották a TDR összeomlás okozta problémákat.

Hirdetés

A Windows 10-et használó PC-s gamerek alighanem mindegyike találkozott már a TDR (Timeout Detection and Recovery) összeomlás problémájával. Egy inkompatibilis videokártya, egy nem megfelelő hardveres beállítás, vagy egy hibás illesztőprogram is okozhat ilyen kellemetlen incidenst.

A piacvezető operációs rendszer fejlesztői az elmúlt években nem adtak kézzelfogható segítséget a felhasználók kezébe az átalános, minden hasonló helyzetre alkalmazható jó tanácsokon kívül. Ezzel sok még Windows-t használó játékost hagytak magára a ritkának éppen nem nevezhető problémával. Az sem segített a béka lenyelésében, hogy a Windows 11 már alapból meg tud birkózni ezekkel.

Hirdetés

A csalódott felhasználók számára jó hír lehet, hogy a Windows 10 legújabb, néhány hét múlva esedékes buildjében már szintén alapból megtalálható a gyógyír a problémára. Ezen felül a frissítés további kellemetlenségeket is orvosol. Például azt, ami megakadályozza a VPN-alkalmazásoknak, hogy sikeres kapcsolatot létesítsenek, vagy amikor az alvó módból ébredő számítógép bizonyos kép-, illetve hangfunkciókat nem tud használni.

A jövő hónapban megjelenő frissítés még csak tesztelési fázisban van, így annak javítást csak manuálisan lehet beszerezni, de mivel a játékosok túlnyomó többsége továbbra is Windows 10-et használ, biztosan élnek majd a lehetőséggel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.