Hirdetés

A Microsoft szép csendben elvette az androidos appok Windowson való futtatásának lehetőségét



|

A redmondiak hirtelen elkaszálták a Windows 11 egyik legtöbbet reklámozott funkcióját.

Hirdetés

Ma már ködös emléknek tűnhet, de a Windows 11 2021 nyarán megejtett hivatalos leleplezésén és az azt követő marketing kampányban a Microsoft egész nagy hangsúlyt fektetett az operációs rendszerben debütált Windows Subsystem for Android nevű megoldásnak, ami lehetővé tette az androidos alkalmazások futtatását az Amazon Appstore-on keresztül.

A WSA tehát a platform egyik legnagyobb extrájaként lépett színre, a jelek szerint azonban az emberek nem igazán indultak be a lehetőségre, mivel a redmondiak most váratlanul elkaszálták az egész funkciót.

Hirdetés

A vállalat ugyanis szép csendben frissítette a Windows Subsystem for Android támogatási oldalát, arról értesítve a fejlesztőket, hogy március 5-ével lelövi a szolgáltatás támogatását. Ez a határidő ugyan már le is járt, ám aki korábban telepített androidos alkalmazásokat a számítógépére, az 2025. március 5-ig még változatlanul használhatja őket, újakat viszont már nem tölthet le melléjük.

A Microsoft tehát kifejezetten diszkréten intézte el a korábban nagy csinnadrattával prezentált Android-kompatibilitás beszántását, és a támogatási oldalra kitűzött értesítés sem szolgál magyarázattal a döntés hátteréről. A WSA elbúcsúztatásának valószínű oka persze az, hogy a szolgáltatás egyszerűen nem hódított meg elég felhasználót a folytatáshoz.

Az operációs rendszer viszont még így sem marad androidos alkalmazások nélkül, a Google ugyanis időközben elindította a Google Play Games on PC programot, ami a robotos platform legnépszerűbb játékait teszi elérhetővé a Windows 10-es és Windows 11-es számítógépeken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.