Hirdetés

A Microsoft tudni szeretné, miért nem használják többen az Edge-et



|

Az Internet Explorer által okozott traumákat el kell felejteni: az Edge tényleg egy jó böngésző.

Hirdetés

Az internet hajnalán a windowsos gépet használóknak sokáig nem volt más választásuk, mint az operációs rendszer saját böngészőjét, az Internet Explorert használni. Pedig a Windows 95-tel érkező szoftver működése hagyott némi kívánnivalót maga után. Először is minden idők leglassabb böngészőjéről beszélünk, ami gyakran hajlamos volt az összeomlásra és a sebezhetőség szempontjából sem a legjobb választás. Nem is csoda, hogy a Windows 11-ben már nem kapott helyet, már csak azért sem, mert a 2015-ben a Windows 11-gyel megjelenő Microsoft Edge okafogyottá tette a lassan senki által nem használt szoftver jelenlétét a kínálatban.

A Microsoft Edge nemcsak gyorsabb, biztonságosabb és modernebb böngészési élményt nyújt, mint az Internet Explorer, hanem egy kulcsfontosságú problémát is képes kezelni: a régebbi weboldalak és alkalmazások is kompatibilisek vele. De hiába az újabb próbálkozás, ha mostanra már a világ internetezőinek több mint fele használja elégedetten a Google Chrome-ot.

Hirdetés

Különösen az elmúlt néhány évben fordultak nagyot a trendek. Mára a felhasználók 65 százaléka használ Google Chrome-ot, míg a Microsoft saját, feljavított böngészője 15 százalékkal, orrhosszal előzi csak az időközben páriává vált Firefoxot.

A Microsoft most egy kétségbeesett lépésre szánta el magát a helyzet javítása érdekében: megpróbálja valahogyan rábeszélni a Google Chrome-osokat, hogy válasszák az Edge-et helyette a felhasználók. Korábban is tett már erre irányuló lépéseket: bannerekben hívta fel a figyelmet, hogy a Google böngészőjével azonos motoron, Chromiumon fut.

Most azonban ennél is tovább megy a techóriás: egy kérdőívvel próbálják kihúzni a felhasználókból, hogy miért nem az Edge-et használják. Úgy gondolja, ezek lehetnek a potenciális okok:

  •  Nem tudok könnyen keresni a Google-ben
  •  Nem tudok hozzáférni a Google-dokumentumaimhoz
  •  Nem találom itt a kedvenceimet vagy jelszavaimat
  •  Túl sok a reklám és a felugró ablak
  •  Nem tetszik a hírfolyam
  •  Túl lassú
  •  A webhelyeim nem működnek a Microsoft Edge-en
  •  Az okom nem szerepel a listán

Ez akkor jelenik meg, amikor valaki a Google Chrome-ot akarja telepíteni. A rendszer nem dobja fel mindenkinek a kérdéssort, tehát valószínűleg csak tesztelik az újítást. Bár bosszantó és nevetséges a kéretlen faggatózás, a telepítésben nem akadályoz meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.