Hirdetés

A Microsoft véletlenül megmutatta, milyen lehet a Windows 12



|

Egyelőre még a Windows 11-re való átállás is lassan halad, de betekintést kaptunk a jövő operációs rendszerébe.

Hirdetés

A Microsoft mérnökei, miközben természetesen a Windows 11-et építik és szépítik, már a következő operációs rendszeren is gőzerővel dolgoznak. A hírek szerint az egyelőre csak Next Valley-ként emlegetett OS-t valamikor 2024-ben kaphatjuk meg, hiszen a Microsoft nem tartott ki amellett, hogy a Windows 10 legyen az utolsó főverzió, helyette inkább visszatérnek a négyévenkénti frissítésre.

Valószínűleg már konkrét tervekkel is rendelkeznek, hiszen nemrégiben, az Ignite 2022 során véletlenül megmutatták, hogyan fest a Next Valley.

Hirdetés

Hatalmas visszhangja volt a Windows 11-ben annak a döntésnek, hogy az ikonokat a balra zárt helyett a Microsoft most középre igazította, így elég meglepő, hogy még ezen is egy jó nagyot csavarnak a jelek szerint. Az Ignite 2022 során tartott keynote-on egy rövid bejátszás erejéig feltűnt egy új elrendezés, ami térben lebegő tálcát, jobb felső sarokban megjelenő rendszergombokat, bal felső sarokba igazított időjárást és egy középen felül látható keresőmezőt mutatott.

A Windows Central értesülései szerint a Microsoft még csak prototípusokat tesztel, nincs fixálva, miképp is nézzen majd ki a Next Valley megjelenéskor, de a forrásaik szerint az Ignite 2022 során feltűnt ábrázolás a kitűzött cél, amit 2024-re el szeretnének érni úgy, hogy közben minden intuitív és hibátlanul működik.

A Microsoft legnagyobb gondja, hogy megtalálja az egyensúlyt az egér és az érintőképernyő között. A Windows 8 túlságosan a hordozható eszközök felé ment el, a Windows 10 pedig sokkal egércentrikusabb volt. A Windows 11 megkérdőjelezhetetlenül egy jó lépés a jó irányba, a Next Valley pedig ezt koronázhatja majd meg a megjelenésekor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.