Hirdetés

A mobilfüggőség ellenszerén dolgozik az Apple



|

A Screen Time funkció új ötletein dolgozik az Apple: Tim Cook szeretné, ha az emberek nem lennének ennyire mobilfüggőek.

Hirdetés

Az elmúlt tíz év drámai mértékű változást hozott, elég ha csak arra gondolunk, hogy a városokban a gyalogosok többsége lefelé nézve, a mobilját bámulva sétál. Gyakran előfordul, hogy az étteremben, a családi vacsorán végül mindenki a mobil kijelzőjét nézegeti, a szülők pedig egyre nagyobb arányban bízzák a gyerekek nevelését táblagépekre azzal, hogy ezt, illetve ennek használatát választják a szórakozásuk, időtöltésük formájának. Az ABC News nemrég a képernyő előtt töltött időről készített egy műsort, amelyben Tim Cook is megszólalt

Hirdetés

Az Apple ügyvezetője azt mondta, hogy az Apple bár abból keres pénzt, hogy iPhone-okat ad el a családoknak, ő maga nem akarja, hogy túl sokat használják ezeket a készülékeket. 

Az Apple tavaly a Screen Time funkcióval igyekezett segíteni a szülőknek, gyerekeknek és mindenkinek a túlzott mobilhasználat leküzdésében. A funkció méri, hogy a felhasználó melyik appban mennyi időt tölt, és mennyi értesítést kap attól. A profilban korlátozható az egyes appokban töltött idő, egy titkos jelkóddal a szülők pedig jelentést kaphatnak a gyerekek használati szokásairól, valamint korlátokat állíthatnak be. 

Tim Cook szerint az Apple nem ugrik fejest a szülői felügyelet világába, ráadásul a gyerekneveléshez nincsenek univerzális szabványok, és a képernyőidőhöz sem. Az embereknek nem egyformák a nézeteik, amit az egyik szerint még szabad, a másik szerint már nem. Az Apple ezért csak azt teszi lehetővé, hogy ha a szülő indokoltnak látja, korlátozhassa az appok használatát a gyerek számára. Dolgoznak továbbá azon, hogy életkorbeli korlátozást és szülői jóváhagyást élesítsenek egyes appoknál. Sajnos azonban egységes, mindenkit kiszolgáló megoldások nincsenek, de Tim Cook állandóan kap visszajelzéseket a szülőktől, akiknek nagyszerű ötletei vannak, és ő maga biztos benne, hogy sok újdonsággal állnak még elő a témában. 

Tim Cook az interjú során bevallotta, hogy ő maga is arra eszmélt, hogy napi 200 alkalommal vette a kezébe az iPhone-ját. A felfedezés hatására ugyan nem használta kevesebbet az okostelefonját, de az appok értesítéseit elkezdte letiltani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.