Hirdetés

A mobilgyártók és a szolgáltatók ölték meg a Windows Phone-t



|

Egy, a Windows Phone-ért korábban felelős főigazgató szerint nem az appok hiánya miatt bukott meg a platform.

Hirdetés

A Windows Phone-t futtató okostelefonok korábbi felhasználói általában úgy gondolják, hogy a platform bukását az appok hiánya okozta: elvégre Androidra és iOS-re sokkal több dolog volt elérhető. Brandon Watson szerint az igazság azonban merőben más. Ő volt a Windows Phone-ért felelős főigazgató 2010. márciusa és 2012. februárja között. 

Hirdetés

Watson volt továbbá az, aki a szegényes appkínálat gazdagítását felügyelte: számos népszerű alkalmazást segített megjelentetni a platformon, például az Angry Birdsöt is. Amíg a Microsoftnál volt, összesen 60 000 app elhelyezéséért felelt. 

Nemrég arról beszélt a Twitteren, hogy hibás az az állítás, ami szerint nem volt megoldható az appok fejlesztése. Egyáltalán nem az appok hiánya miatt bukott meg a platform, célzott rá Watson. 

A Microsoft korábbi, vezető beosztású embere szerint a Windows Phone a mobilszolgáltatók és a mobilgyártók miatt bukott meg, ugyanis egyik sem támogatta eléggé a platformot. Ennek hiányában nem tudták utolérni az Apple-t és a Google-t, ráadásul csak második vonalbeli okostelefonokat gyártottak a platformhoz. 

Nem sokkal Watson előtt Terry Myerson, a Windows Phone-ért felelős korábbi vezető a Windows CE kernelt hibáztatta a bukásért (bár a Windows Phone 8 már Windows NT kernelt használt). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.