Hirdetés

A NASA is komolyabban elkezdett foglalkozni a légitaxizással



|

Az amerika űrügynökség egy vállalat elektromos járműveit tesztelte.

Hirdetés

Az elmúlt években nem egy olyan vállalat akadt, amelyik picit komolyabban is foglalkozott a repülő taxikkal, amelyekben megvan a potenciál arra, hogy gyökeresen változtassák meg a mindennapi közlekedést.

Persze idén még valószínűleg nem lesznek tele épületek között repkedő járművekkel a világ nagyvárosai, ám az mindenképp biztató jel, hogy már az amerikai űrügynökség is foglalkozik a témával.

Hirdetés

A NASA a Joby Aviationnel közösen kezdte meg augusztus 30-án a témával kapcsolatos tesztelést, ami a tervek szerint egészen szeptember 10-ig tart. Ezen időszak során az űrügynökség a vállalat által megalkotott eVTOL segítségével igyekszik megtudni bizonyos kulcsfontosságú információkat a légitaxizással kapcsolatban. Így például letesztelik azt, hogy milyen zajjal jár egy ilyen szerkezet működtetése, és a teszt arra is választ adhat, hogy milyen új szabályzásokra lehet szükség, ha elterjed a technológia.

A tesztidőszak tehát nagyon is fontos lehet, ha egyszer valóban repülő taxik szeretnék szállítani az embereket, de valószínűleg még sokat kell várni arra, hogy ezek a különleges járművek kereskedelmi forgalomba kerülhessenek.

Ti mit saccoltok, mikorra terjedhetnek el világszerte az ilyen járgányok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.