Hirdetés

A NASA is vizsgálni fogja az UFO-gyanús észleléseket



|

Külön csapat foglalkozik az újabban már UAP néven emlegetett rejtélyes jelenségekkel.

Hirdetés

Tavaly óta ismét UFO-lázban ég a világ, miután törvényhozói nyomásra az Egyesült Államok hírszerzése egy 144 esetet listázó jelentésben számolt be a korábban teljes titokban tartott azonosítatlan repülő tárgyakról.

Az UFO-kifejezés körüli félreértések miatt újabban már Azonosítatlan Légi Jelenségeknek (Unidentified Flying Object, UAP) hívott észleléseket egy külön munkacsoport (a Védelmi Minisztérium szárnyai alatt működő Légi Objektum Azonosító és Kezelési Szinkronizációs Csoport) és az amerikai képviselőház is vizsgálja, most pedig a NASA is csatlakozik a nyomozáshoz.

Hirdetés

Az űrhivatal nemrég bejelentette, hogy egy nagyjából kilenc hónapig tartó független kutatást indít, amely az UAP-k azonosításához szükséges adatgyűjtésre fog fókuszálni. Az ezzel foglalkozó csapatot David Spergel asztrofizikus vezeti, aki egyben a tudományos kutatással foglalkozó jótékonysági szervezet, a Simons Foundation elnöke is.

"Tekintettel a csekély számú megfigyelésre, az első feladatunk egyszerűen az, hogy a lehető legmegbízhatóbb adatokat gyűjtsük össze. Meg fogjuk határozni, hogy milyen adatok - civilektől, kormányoktól, nonprofit szervezetektől, vállalatoktól - léteznek, mit kellene még megpróbálnunk összegyűjteni, és hogyan lehet ezeket a legjobban elemezni."

- jellemezte a kutatók előtt álló feladatot Spergel a NASA hivatalos közleményében. A vizsgálat elindításáról beszámoló űrhivatal egyben hűteni is igyekezett az UFO-hívők elvárásait, és megismételte a Védelmi Minisztérium álláspontját, mely szerint nincs bizonyíték arra, hogy az azonosítatlan légi jelenségek bármelyike is földön kívüli eredetű lenne.

A NASA tehát lényegében a rendelkezésére álló széles eszköztárat fogja bevetni, hogy a lehető leghasznosabb adatokkal szolgálhassa a nemzetbiztonsági és légiközlekedési kockázatot jelentő UAP-ok azonosítását. A kutatás eredményeit nyilvánosan is megosztják majd, így ha minden a tervek szerint megy, jövőre egy újabb izgalmas anyagot kapunk a témában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.