Hirdetés

A NASA megvédte a drogozással vádolt Elon Muskot



|

Az űrhivatalra is rossz fényt vetettek a SpaceX tulajdonosát érő vádak.

Hirdetés

Elon Musknak mostanság nincs jó szériája, az ősz során ugyanis egy kommentár miatt antiszemitizmussal vádolták meg, nemrég pedig a Wall Street Journal közölt róla egy anonim forrásokra alapozó riportot azt állítva, hogy a milliárdos nagy mennyiségben fogyaszt különböző drogokat (pl. kokaint, LSD-t, varázsgombát), ami az általa vezetett Tesla és SpaceX befektetőit is aggasztja.

Musk ugyan határozottan tagadta a lap által felhozott vádakat, az ügy viszont a NASA-ra is rossz fényt vetett, mivel az űrhivatal szorosan együttműködik a SpaceX-szel az újabb Holdra szállást célzó Artemis-programban. A jelek szerint azonban a szervezet továbbra is megbízik a kereskedelmi partnerében.

Hirdetés

A Bloomberg hírügynökség ugyanis felkereste a NASA-t az ügyben, az űrhivatal pedig biztosnak tűnik abban, hogy a SpaceX-nél minden az előírásoknak megfelelően zajlik.

"Az ügynökségnek nincs bizonyítéka arra vonatkozóan, hogy a SpaceX nem tartaná be a drog- és alkoholmentes munkaerőre vonatkozó előírásokat. Elvárjuk kereskedelmi partnereinktől, hogy a küldetések végrehajtása és az amerikai népnek nyújtott szolgáltatásaik során teljesítsék a munkahelyi biztonsági követelményeket."

- nyilatkozta a NASA, amely számára nem is lehetett volna kellemetlenebb a Musk körül kirobbant drogbotrány időzítése, mivel a szervezet épp a napokban jelentette be a következő Artemisz-misszió elhalasztását, miután úgy találta, hogy több időre van szükség a küldetésben bevetett eszközök, köztük a SpaceX által gyártott leszállóegység befejezésére.

Az eredeti tervek szerint a NASA idén novemberben indította volna útjára az Artemis II küldetést, ami a Hold megkerülését tűzte ki célul, így viszont leghamarabb csak 2025 őszén kerülhet sor rá. Mindeközben Musk az X felületén arról írt, hogy ő és a SpaceX alkalmazottai éveken át vettek részt drogteszteken, melyek negatív eredményeit a NASA is megkapta. Ezekre az ellenőrzésekre azt követően került sor, hogy a mágnás 2018-ban marihuánát fogyasztott Joe Rogan stúdiójában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.