Hirdetés

A NASA-val szerződne a Virgin Orbit



|

200 millió dollárnyi tőkét vonnak be magánbefektetőktől, műholdakat és kisebb rakományokat juttatnának fel a világűrbe.

Hirdetés

A Virgin Orbit újabb tőkeemelésre készül, a Wall Street Journal forrásai szerint a kaliforniai cég ezúttal 200 millió dollárnyi magántőkét szeretne bevonni. Ezzel a piaci értéke már 1 milliárd dollár lesz, és a tervek szerint a NASA számára juttatnának fel az űrbe műholdakat és kisebb rakományokat. A SpaceX Falcon 9-esével szemben a Virgin Orbit (valamint a Firefly Aerospace, a PlanetLabs és a Vector Launch) kisebb és könnyebb rakományok világűrbe juttatására koncentrálna, és  alapvetően a Falcon 1 rakétához hasonlóval dolgozik. 

Hirdetés

A Virgin Orbit Launcher One azonban nem a földről emelkedik fel, hanem egy módosított Boeing 747-esről indítják el, hasonlóan a Virgin Galacticnál használt megoldáshoz.

A Launcher One elsőként 10 kicsi NASA-műholdat vihet fel az űrbe. További cél lehet, hogy az internetszolgáltatásra kialakított műholdak piacát kiszolgálják, a Starlink mellett ugyanis a Kuiper és a OneWeb is nagy erőkkel készül erre. 

A OneWeb és a Virgin Orbit elődje egyébként 2015-ben írtak alá 39 műhold fellövéséről, opcionálisan ez további 100 műholddal egészíthető még ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.