Hirdetés

A Netflix elkezdett visszaállni Európában a koronavírusjárvány előtti minőségre



|

Egyelőre nem ismert a pontos ütemterv, de több európai országban is az eredeti sávszélesség mellett nézhetőek már a Netflix tartalmai.

Hirdetés

Márciusban adtunk hírt arról, hogy elfogadta az EU kérését a Netflix, rosszabb minőségű szolgáltatással menti meg az internetet. Az illetékesek viszont lassan az egész világon elkezdik enyhíteni a korlátozásokat, ebből pedig a streaming platform sem marad ki. Hamarosan újra a régi minőségben élvezhetjük a Netflix kínálatát - nem mintha drasztikus változásokról lehetett volna egyébként eddig is beszélni. 

Hirdetés

Márciusban sokan attól tartottak, hogy a 4K-s tartalmakat kell egy időre elfelejtünk, de a Netflix inkább úgy döntött, hogy magát a sávszélességet nyirbálja meg picit, összesen mintegy 25 százalékos csökkentést vezettek be. Most egész Európában megkezdődött a bitráta visszaállítása az eredeti szintre. A FlatpanelsHD beszámolója szerint többek között a dán, norvég és német felhasználók már az eredeti sávszélesség mellett darálhatják a Netflix kínálatának filmjeit és sorozatait. A The Verge egy konkrét lista reményében is megkereste a Netflixet, de a szolgáltató egyelőre nem árulta el pontosan, mely országokban történt már meg a visszaállítás, és hol kell még várni rá. 

Bár most visszaállni látszik a világ rendje, a WHO szerint télen újabb koronavírus hullámra számíthatunk, így könnyen elképzelhető, hogy akkor ismét hasonló eszközökhöz kell majd nyúlnia a Netflixnek (és a többi szolgáltatónak).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.