Hirdetés

A Netflix keresztbe tesz az Apple VR-headsetének



|

A piacvezető streaming szolgáltató semmilyen szinten nem fogja támogatni a Vision Prót, pedig nem kellene sokat tennie érte.

Hirdetés

Néhány napja vált hivatalossá, hogy az Apple január 19-étől kezdi meg a 3500 dolláros Vision Pro headset értékesítését, amely kibővített- és virtuális valóság funkciókkal felvértezve támadja majd a piacot, az első körben csak az Egyesült Államokban élő vásárlókra koncentrálva.

Ahogy az egy ilyen eszköznél várható, a termék elsősorban az immerzív tartalomfogyasztásra koncentrál, s habár az Apple-nek ehhez sikerült is megnyernie egy sor jelentős streaming szolgáltató támogatását, a piacvezetőét pont nem.

Hirdetés

A Netflix ugyanis a Bloombergnek nyilatkozva megerősítette, hogy nem készít natív alkalmazást a Vision Próhoz, és még azt a lehetőséget is letiltja, hogy a felhasználók a meglévő app iPades változatát futtassák. Ilyenkor a headset viselője egy térben kivetített virtuális kijelzőn férhet hozzá az alkalmazáshoz, mintha egy igazi táblagép lenne előtte.

A döntés már csak azért is furcsa, mert a Netflixnek nem kerülne nagy erőfeszítésbe az iPades app futtatásának engedélyezése, amit az is mutat, hogy rajtuk kívül több mint 1 millió App Store-os alkalmazás fejlesztője döntött a támogatás mellett. Akármi is álljon a kimaradás hátterében, a streaming óriás arra biztatja a 3500 dolláros termék vásárlóit, hogy a Safari böngészőn keresztül férjenek hozzá a szolgáltatáshoz.

A Vision Prón persze így is lesz mit nézni, hiszen az HBO Max, az Amazon Prime Video, a Paramount+, a Peacock és a Disney+ is beálltak a headset mögé, az utóbbi pedig még virtuális mozitermeket és 3D-s filmeket is biztosít az eszközön futó VisioOS-hez. Ami pedig magát az Apple-t illeti, a házon belüli AppleTV platform is készen áll a rajtra, kifejezetten a Vision Próhoz forgatott térhatású élményekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.