Hirdetés

A Netflixnek bejött, az HBO Max is korlátozhatja a jelszómegosztást



|

Idővel minden bizonnyal a versenytársak is megpróbálnak kicsit több pénzt kihúzni a felhasználók zsebéből.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt a magyar felhasználók is megkapták azt a levelet, amiben a Netflix tájékoztatta a felhasználóit, hogy háztartáson kívüli fiókmegosztás nekik bizony nem oké. Miután a platform évekig nemcsak eltűrte, hanem egyenesen erre bíztatta az előfizetőket, néhány hónapnyi tesztidőszak után a világ számos pontján elkezdte bevezetni a korlátozást, senki nem gondolta volna, hogy ebből nem lesz óriási bukta. Nem lett. Egyelőre az amerikai adatok alapján úgy tűnik, hogy sikeres volt az átállás, rengeteg új fiókot regisztráltak az így kiszorult felhasználók.

Ezt látva nem csoda, hogy más szolgáltatóknak is felcsillant a szeme, és bár konkrétumokat egyelőre senki nem jelentett be, az itthon az HBO Go-t váltó HBO Max felhasználási feltételei épp a napokban frissültek.

Hirdetés

A HWSW vette észre, hogy a dokumentum már foglalkozik a háztartáson kívüli fiókmegosztással, egész pontosan így fogalmaz:

"Bármikor megváltoztathatjuk az egyidejű streamek maximális számát és/vagy korlátozhatjuk az Ön által használható eszközök számát, beleértve (i) a háztartáson kívüli fiókmegosztás hatásának korlátozását, vagy ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy visszaéltek HBO Max-fiókjával"

Az új szabályozás július 13-án lép életbe, azonban ez még nem jelenti automatikusan a korlátozások bevezetését. A Warner Bros. Discovery hazai képviselője a lapnak elmondta, nem tud róla, hogy a fiókok párhuzamos, háztartáson kívüli használatát a közeljövőben korlátozná az HBO Max, illetve ilyen lépés akár a most átalakult amerikai platformon napirenden lenne.

A jelenleg havi 2390 forintba kerülő szolgáltatás felhasználási feltételei közt az árváltoztatás potenciális okai között megjelent az infláció is, így nem kizárt, hogy hamarosan akár díjkorrekcióra is számíthatnak az előfizetők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.