Hirdetés

A Nothing azt akarja, hogy te tervezd meg a következő mobilját



|

Az új telefonnál még a gyári háttérkép, a csomagolás és a marketing megtervezésében is a publikum fog dönteni.

Hirdetés

Az évek során több nagy reményekkel induló, majd gyorsan el is bukó friss szereplőt is láthattunk az androidos mobilok piacán, a OnePlus-alapító Carl Pei legújabb cége, a Nothing esetében viszont úgy tűnik, hogy a feltűnő dizájnokkal és barátságos árazással operáló márka meg tudta vetni a lábát ebben a zsúfolt arénában.

A marketing terén is fokozott kreativitást mutató gyártó nemrég dobta piacra az aktuális középkategóriás modelljét, a Nothing Phone (2a)-t, a legújabb figyelemfelkeltő akciójában pedig lehetőséget biztosít, hogy a közösség tervezze meg a készülék következő kiadását.

Peiék ugyanis egy nyílt pályázatot hirdettek, amelynek során a rajongókra bízzák a Nothing Phone (2a) egy különleges, limitált szériás változatának megalkotását. A március 26-án induló "Community Edition Project" összesen négy fordulóból áll majd: első körben a hardveres tervek, majd májusban a gyári háttérkép, júniusban a csomagolás, júliusban pedig a marketing kategóriájában választják ki a győztes ötletet.

Hirdetés

A pályázat tehát a termékbevezetés szinte minden lényegi aspektusába beleszólást enged a közönségnek, a vállalkozó kedvűek pedig ezen a weboldalon jelentkezhetnek a munkáikkal. Amennyiben sikeres lesz az akció, a Nothing tovább is menne, az alapító-vezérigazgató ugyanis azt szeretné, ha a rajongók a jövőben még az Android-alapú Nothing OS operációs rendszer kódjához is hozzájárulhatnának.

Carl Pei szerint a cég egy olyan jövőben hisz, amikor teljesen elmosódnak majd a vállalatokat és a közösséget elválasztó határok, így a kettő egyetlen entitássá áll össze. Az ötlet kétségkívül érdekes, még ha a megvalósulás erősen függ is a Nothing-modellek hosszabb távú sikerétől. A gyártó számára mindenesetre jó hír, hogy egyelőre semmi sem utal a lendület megtörésére, Pei korábbi közlése szerint ugyanis a 138 ezer forintért árult Nothing Phone (2a)-ból már a forgalmazás első napján elkelt 100 ezer példány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.