Hirdetés

A OnePlus is megölte a jackcsatlakozót



|

A OnePlus sokáig nem értett egyet az Apple-lel, most viszont hivatalosan közölte: a következő készülékén, a OnePlus 6T-n már nem lesz jackcsatlakozó.

Hirdetés

A OnePlus mindig is szeretett a címlapra kerülni, a döntéseit azonban általában szeretik a felhasználók. A OnePlus 6T-t például azért várják nagyon sokan, mert elvileg ésszerű vételárral jelenik meg, nem kap feleslegesen 4K-s kijelzőt, sőt, jackcsatlakozója is lesz. 

Hirdetés

A OnePlus sokáig nem értett egyet az Apple-lel abban, hogy mit jelent a bátorság. Bár eddig épp a jackcsatlakozó volt az egyik alappillér, amire épített a különc cég, most úgy döntött, ideje nyugdíjba küldeni a jackcsatlakozót. 

Ez sajnos már nem pletyka. Carl Pei, a OnePlus társalapítója maga árulta el a TechRadarnak, hogy a cég következő okostelefonján már nem lesz jackcsatlakozó. A vitatható döntésnek állítólag nincs köze a versenytársakhoz. 

Carl Pei szerint az audioport száműzésével optimalizálják a OnePlus 6T felhasználói élményét. Itt nem a vízállóságra gondolt, ahhoz a jackcsatlakozó eddig sem lett volna akadály. 

A megüresedett helyre a OnePlus új technológiákat építene be, esetleg nagyobb akkumulátort. Ez utóbbihoz persze nem sok köze van a portnak, vagyis Carl Pei inkább a figyelmet akarta elterelni a nagyobb üzemidő ígéretével, illetve arról a tényről, hogy az elmúlt években a OnePlus rengeteget viccelődött ebben a témában, sőt, a vezeték nélküli fejhallgatókat is alkalmatlannak nevezte a piaci szereplésre még tavaly ilyenkor. Azóta megérkezett a Bullets Wireless fülhallgató. 

A OnePlus a 6T dobozába azért tesz adaptert, illetve időközben megérkezett az USB-C-s Bullets V2 fülhallgató, friss dizájnnal és nagyjából 20 dolláros vételárral. 

A legnagyobbak közül immáron gyakorlatilag csak a Samsung ragaszkodik a jackcsatlakozóhoz. Sajnos nem lenne meglepő, ha a jövőben a dél-koreai cég is megválna ettől a porttól. Persze az sem lenne meglepő, ha megtartaná: elvégre a Samsung a belógó szenzorsávokra is nemet mondott, illetve még mindig ad microSD-foglalatot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.