Hirdetés

A PC World előfizetői teljeskörű internetbiztonsági csomagot kapnak



|

Biztonsági szoftver nélkül számítógéppel és mobillal is kockázatos kimerészkedni a netre. A Norton 360 minden veszélyre hathatós védelmet kínál.

Hirdetés

Sokféle néven találkozhattál már a Symantec végfelhasználóknak szánt védelmi rendszerével, ám a legújabb elnevezést, a Norton 360-at érdemes megjegyezned. Ez a szám nem a véletlen műve, arra utal, hogy nem csupán egy vírusirtót vagy tűzfalat kapsz, hanem komplett védelmet, amely hatékonyan óv meg a modern fenyegetésektől, és ez nem csupán PC-re, hanem mobilra is igaz. Leteszteltük, mire képes a világ egyik legnépszerűbb védelme.

Mindenhonnan támadhatnak

A modern számítógépes és online fenyegetések között ma már elenyésző a klasszikus vírusfertőzés - a támadók sokkal szofisztikáltabb módszereket vetnek be, hogy eltérítsenek a világhálón, elhappolják személyes adataidat, lenullázzák a bankkártyádat vagy netán megzsaroljanak. Erre egy szimpla, adatbázis-alapú vírusirtó már régen kevés, ennél sokkal többre van szükség, ezért a Norton 360-nak sem ez az egyetlen modulja biztosítja a védelmedet. A letisztult, a hegymászós kép mellett mindössze néhány ikonnal jelentkező főablak első pontja mindjárt azt mutatja, hogy az aktuális eszközöd biztonságban van-e.

Hirdetés

Amint ezt megnyitod, máris látható, hogy a védelem négy nagyobb modult is tartalmaz. A memóriarezidens rendszervédelem mellett a SONAR rendszer a még nem ismert biztonsági kockázatokat is szűri, emellett a tűzfal blokkolja a gyanús kapcsolatokat, van hálózati csomagvizsgálat, e-mailes spamszűrés, sőt a Norton 360 az összes népszerű böngészőt ismeri, és képes beépülve jelentősen megnövelni a védelmedet. Például a teljes körű jelszókezelő mellett a követésblokkolás, a biztonságos keresés, a linkvizsgálat és a gyanús letöltések tiltása is szerepel az étlapon.

A proaktív és a valós idejű védelem mind nagyon hasznosak, de százszázalékosnak ezen a területen semmit sem lehet tekinteni. Éppen ebben igazán erős a Norton 360, ez a pajzs ugyanis már a Standard változatban is kiegészül további extra modulokkal, amelyek bizonyítottan hatékonyak adataid és online tevékenységed védelmében. Mindjárt a főképernyőről elérheted a korlátlan adatforgalmat biztosító Secure VPN-t, ami egy roppant bonyolult technológia, és sokáig aktiválni sem volt egyszerű, ám itt mindössze egyet kell kattintanod, és máris évezheted a virtuális magánhálózat minden előnyét.

A VPN képes téged teljesen elrejteni az online követőrobotok és saját szolgáltatód elől is, sőt nyilvános Wi-Fi-hálózaton egyenesen kötelező a használata, így kizárhatod, hogy adatcsomagjaidat észrevétlenül ellopják. A Norton 360 képes akár automatikusan aktiválni a VPN-t, beépítettek vészleállítót, blokkolhatod a hirdetéskövetőket, és megadhatsz olyan alkalmazásokat, amelyeket szeretnél kizárni a VPN-ből. Ez utóbbi azért lehet fontos, mert P2P-t nem támogat a Norton rendszere. A cég harminc országban üzemeltet biztonságos VPN-szervert, sőt te is kiválaszthatod, melyik országból szeretnél csatlakozni az internetre (megtalálod az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot is).

És ha már a féltett adataidról van szó, érdemes a felhőmentést is aktiválni, amelyhez a Standard változatban 10 GB tárhelyet kapsz az előfizetésed idejére. A beépített adatmentő rendkívül barátságos, és segít kiválasztani a fontosnak számító fájlokat, amelyek valós idejű szinkronizálásáról is gondoskodik. Csupán három egyszerű lépésben (Mit? Hol? Mikor?) mindent beállíthatsz, ha pedig valamire szükséged van a mentésből, azt akár távolról, egy másik gépen is eléred saját online Norton-fiókodban.

Elveszni a részletekben

A Norton 360 Standard a klasszikus védelmi modulokon felül olyan szolgáltatásokat kínál, amelyekkel kiegészülve valóban kijelenthető, hogy teljes körű (360 fokos) védelmet élvezhetsz. Az intelligens tűzfallal kiegészített proaktív védelem, az akár automatikusan aktiválódó VPN, a felhőmentés és a böngészőkbe beépülő hasznos modulok mind elengedhetetlenek, ha komolyan veszed online biztonságodat, ráadásul mindezt felhasználóbarát kezelőfelületen érheted el.

A Norton 360 megalkotásakor ez utóbbi nagyon fontos szempont volt, éppen ezért, ha egy-egy finombeállítást szeretnél elvégezni vagy valamelyik almodul működésén változtatnál, a barátságos kezelőfelület hátrány lesz. Ugyanis a részletes, nüansznyi beállításokat is mind megengedi a szoftver, ám ehhez a menük és beállítólapok mélyére kell ásnod, és ne lepődj meg, ha csak a negyedik vagy ötödik almenüben bukkansz rá a keresett beállításra. A Standard másik hátránya, hogy csupán egyetlen eszközre telepíthető, és a szülői felügyelet modulról, valamint a biztonságos fájltörlésről is le kell mondanod. Ezen hiányosságokra azonban van gyógyír, amiről keretes írásunkban olvashatsz.

A Norton 360 Standard 1 éves licencét ajándékba kapod, ha az Ultimate csomagok valamelyikét választva legkésőbb 2022. január 31-ig előfizetsz a PC World magazinra. A 34 980 forintos ajánlat részeként 12 hónapon át házhoz jön a PC World, választhatsz egy ajándék hardvert (van olyan csomag, amelyikhez több is jár), és persze a tiéd lesz még az EpistoGram Microsoft Office online tanfolyamcsomagja, egy Veger AC02 USB Type-C-kábel, valamint a Pizza Connection 3 steames PC-játék is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.